detector.media
06.04.2020 14:06
У Білорусі відпустили журналіста, заарештованого за підозрою нібито в корупції
У Білорусі відпустили журналіста, заарештованого за підозрою нібито в корупції
Генеральний прокурор Білорусі 4 квітня скасував рішення про арешт головного редактора онлайн-видання «Ежедневник» Сергія Сацуки, якого заарештували за підозрою в нібито отриманні хабара.

Про це журналіст повідомив Білоруській асоціації журналістів.

Його відпустили на десятий день після затримання. У Сергія Сацука взяли зобов'язання про явку (не підписку про невиїзд) і про нерозголошення матеріалів справи. Журналіст залишається в статусі підозрюваного. Звинувачення йому не пред'являли.

«Щоб слідство могло працювати без тиску, прийнято рішення мене звільнити», – розповів пан Сацука.

Зараз він вдома з родиною.

Нагадаємо, у Білорусі 25 березня 2020 року під час спецоперації біля торгового центру затримали журналіста-розслідувача, редактора порталу «Ежедневник» Сергія Сацука, який писав про можливу корупцію в Міністерстві охорони здоров'я. В останньому дослідженні журналіст також розкритикував реакцію влади Білорусі на пандемію коронавірусу COVID-19.

Журналісту інкримінують нібито отримання хабара в серпні 2019 року під час розслідування історії про корупцію, пов'язану з імпортом медичних препаратів до Білорусі.

31 березня Комітет держконтролю порушив проти Сергія Сацуки кримінальну справу за ч. 2 ст. 430 (одержання хабара) КК. На думку слідства, журналіст отримав 5 тисяч доларів за написання статті «на конкурентів».

Фото: Білоруська асоціація журналістів

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY