detector.media
06.04.2020 13:00
Кінофестиваль Docudays UA відбудеться в онлайн-режимі
Кінофестиваль Docudays UA відбудеться в онлайн-режимі
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA пройде онлайн з 24 квітня по 3 травня 2020 року.

Про це повідомляється на сайті фестивалю. 

«Цього року у зв’язку з карантином ми вирішили провести 17-й Docudays UA онлайн! Для нас це рішення сповнене викликів та експериментів: ми будемо першим українським кінофестивалем, який відбудеться онлайн», – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що всі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними. За бажання, можна сплатити за перегляд довільну суму або зробити благодійний внесок на сайті фестивалю.

Фестиваль матиме три основні компоненти:

  1. Публічні онлайн-трансляції правозахисних дискусій програми Rights now, лекцій та зустрічей Docu/Клас, а також розмов про життя і про кіно з режисерами фестивальних стрічок та кінокритиками.
  2. Віртуальний кінотеатр Docu/Space з понад 50 фестивальними стрічками з конкурсних та позаконкурсних програм, більшість з яких будуть доступні з 24 квітня до 10 травня. 
  3. Ексклюзивні онлайн-події для власників індустрійних акредитацій Docu/Про. Cеред них: Ukrainian Doc Preview  презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва перед фахівцями кіноіндустрії, втілена у партнерстві з Українським інститутом, а також Meet Professionals  цикл онлайн-зустрічей з міжнародними експертами документального кіно. 

Онлайн-фестиваль збереже всі конкурсні програми  Docu/Світ, Docu/Україна та Docu/Коротко. Традиційно кожну з програм оцінюватиме окремий склад журі, до якого входять зарубіжні та українські експерти, документалісти, правозахисники. Одна з десяти номінованих стрічок отримає нагороду Rights now!

Детальну програму та розклад фестивальних онлайн-трансляцій буде оголошено згодом.

Нагадуємо, що 17 Docudays UA присвячений темі дорослішання

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY