detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
06.04.2020 10:25
У Facebook з'явилася фейкова сторінка «Бабеля», яка публікує політичну рекламу
У Facebook з'явилася фейкова сторінка «Бабеля», яка публікує політичну рекламу
У соціальній мережі Facebook 1 квітня з'явилася фейкова сторінка інтернет-видання «Бабель», на якій публікують політичну рекламу та піарять телеграм-канал про вибори мера Києва.

Про це 5 квітня повідомив головний редактор «Бабеля» Євген Спірін на своїй сторінці в Facebook.

«Хтось створив у Facebook клон сторінки "Бабеля" і рекламує якусь дичину про вибори мерів. Сторінка створена 1 квітня, але при цьому вже може просувати політичну рекламу», – написав він.

Співзасновниця, керівниця та редакторка політики «Бабеля» Катерина Коберник розповіла, що реклама на фейковій сторінці видання веде до телеграм-каналу про київську владу, у якому публікують матеріали проти народного депутата від «Слуги народу» Миколи Тищенка й мера Києва Віталія Кличка.

Євген Спірін у коментарі «Детектору медіа» сказав, що вже подали Facebook кілька скарг про порушення авторських прав та про фейкову сторінку. «З підтримки Facebook попередили, що скарги прийнято, але через вірус у них велике навантаження, тому строк розгляду збільшений, написали – чекайте», – додав він.

Пан Спірін уточнив, що на фейковій сторінці немає передруків матеріалів з «Бабеля», а лише –реклама телеграм-каналу з нібито інсайдами про вибори мера.

Нагадаємо, 3 березня 2020 року співзасновниця, керівниця та редактор політики «Бабеля» Катерина Коберник повідомила, що інтернет-видання «theБабель» перезапустили, воно тепер називатиметься «Бабель». Видання  запустили 11 березня 2020 року. Акціонерами видання стали Дмитро Мельник та Сергій Мостенец, які мають автобізнес. Вони купили частку Ярослава Пахольчука (50%), який представляв інтереси Ігоря Коломойського. У Єдиному державному реєстрі власниками ТОВ «Бабель» значаться: Гліб Гусєв (25%), Катерина Коберник (25%) і ТОВ «Айджи» (Словаччина) (50%). 

Фото: Євген Спірін / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY