detector.media
03.04.2020 20:15
«Україна 24» призупинила «Як вам не соромно» після випуску про Єрмака - Яніна Соколова (ДОПОВНЕНО)
«Україна 24» призупинила «Як вам не соромно» після випуску про Єрмака - Яніна Соколова (ДОПОВНЕНО)
Оголошення про тимчасове припинення виходу програми Яніни Соколової «Як вам не соромно» на каналі «Україна 24» з'явилось після увімкнення в ефір депутата Гео Лероса щодо «плівок Єрмака».

Про це ведуча написала у Facebook.

«Так швидко мене ще не зупиняли. Вчора вийшов третій випуск програми "Як вам не соромно". У ньому ми говорили про некомфортне. Розслідування про Укрспирт. Скорочення бюджету на культуру, освіту, молодь, спорт і соцвиплати. Неспроможність влади впоратися з коронавірусом. І наприкінці увімкнувся Гео Лерос і розповів про Єрмака, його методи помсти і Денискині плівки», - зазначила Яніна Соколова.

Вона розповіла, що наступного дня після ефіру канал повідомив про заморозку проєкту до осені нібито через карантин.

Прокоментував ситуацію і нардеп Гео Лерос, який оприлюднив компрометуючі відеозаписи із братом голови Офісу президента України Денисом Єрмаком.

«Такого абсурду я ще не бачив. Тепер мені зрозуміло чому всі великі телеканали мовчать про плівки Єрмака. Варто було мені на 10 хвилин вийти в ефір, як демократія закінчилася», - написав він.

Телеведучу також здивувало, що програму Савіка Шустера та інші проєкти на каналі не призупинили.

«Я не знаю, чи вийдемо ми на каналі восени. Ми мали відкриті і довірливі стосунки, скріплені редакційною угодою про невтручання», - написала Яніна Соколова.

Вона додала, що разом із командою власними силами створить наступний випуск проєкту та випустить його на YouTube.

У пресслужбі «Медіа Групи Україна» «Детектору медіа» сказали, що зі змістом програми рішення не пов'язане. А причини призупинення виробництва проєкту на каналі «Україна 24» пояснили раніше у пресрелізі: «У режимі карантину формат програми не може бути реалізованим у повному обсязі: зокрема, неможливо запросити аудиторію, а ті, від кого Яніна домагається правди, не приходять до неї в студію, посилаючись на необхідність самоізоляції»

Водночас в ефірі каналу продовжить виходити інша програма Яніни Соколової - «Вечір з Яніною Соколовою», повідомили в пресслужбі.

Джерело «Детектора медіа» з «Медіа Групи Україна» повідомило, що рішення про призупинення «Як вам не соромно» прийнято через те, що проєкт дорогий у виробництві, але має низькі показники телеперегляду - нижчі, ніж у повторів Савіка Шустера. При цьому канал «Україна 24», як писав «Детектор медіа», поки що не представлений у панелі вимірювань телевізійної аудиторії Nielsen.

У пресслужбі Офісу президента «Детектору медіа» відповіли: «Ми завжди відкриті і готові відповідати на будь-які питання, але в даній ситуації незрозуміло, що саме коментувати і до чого тут Офіс».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY