detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
03.04.2020 20:06
Сушко про пропозиції до держбюджету: 450 млн для УКФ, 110 млн на книги, 3,9 млн на гранти кінодіячам
Сушко про пропозиції до держбюджету: 450 млн для УКФ, 110 млн на книги, 3,9 млн на гранти кінодіячам
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики затвердив пропозиції Міністерства культури та інформаційної політики щодо менш радикального скорочення видатків держбюджету на культуру у 2020 році та передав їх до бюджетного комітету Ради.

Про це повідомив 3 квітня народний депутат, член Комітету гуманітарної та інформаційної політики Павло Сушко під час онлайн-конференції «Ні – знищенню культури!».

За його словами, такі пропозиції були надані міністерством та затверджені більшістю на комітеті і передані в бюджетний комітет:

Додатковим листом комітет також надіслав пропозицію щодо збільшення на 3,9 млн грн президентських грантів кінодіячам.

Нагадаємо, 25 березня стало відомо, що Міністерство фінансів України готує секвестр державного бюджету (скорочення видатків) і планує скоротити фінансування культури та кіно.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики закликав Мінфін утриматися від ухвалення відповідного рішення до проведення консультацій. Представники креативних індустрій також закликали уряд і президента не допустити скорочення бюджету на розвиток сфери культури.

Національна суспільна телерадіокомпанія України заявила, що зменшення фінансування може призвести до зупинки її роботи, а Україна може залишитися без Суспільного мовника.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак запевнив, що президент Володимир Зеленський проти скорочення видатків на культурну сферу і додаткові кошти шукають.

У неділю, 29 березня, члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко та Євгенія Кравчук інформували про перегляд змін до державного бюджету.

30 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні не підтримала та відправила на доопрацювання до бюджетного комітету Ради проєкт урядових змін до закону «Про державний бюджет на 2020 рік» № 3279.

Цей законопроєкт передбачає серед іншого скорочення видатків за бюджетними програмами Міністерства культури та інформаційної політики і підпорядкованих йому Державного агентства з питань кіно та Державного комітету телебачення і радіомовлення, зокрема:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY