detector.media
03.04.2020 17:26
Італійська газета La Stampa повідомила про тиск з боку Міноборони РФ
Італійська газета La Stampa повідомила про тиск з боку Міноборони РФ
В Італії національна газета La Stampa повідомила, що Міністерства оборони РФ здійснює тиск на редакцію та журналіста Якопо Якобоні через матеріали про те, що російська гуманітарна допомога Італії надавалася з політичних мотивів.

Про це йдеться в заяві на сайті видання, передає «Європейська правда».

У газеті повідомили, що представник Міністерства оборони РФ Ігор Конашенков звинуватив видання у «найбрудніших русофобських маніпуляціях» та «наслідуванні методичок антирадянської пропаганди».

Редакція La Stampa висловила обурення через серйозні напади з боку Росії.

«За останні дні колега (Якопо Якобон) опублікував низку статей, що викликають сумніви у справжніх цілях контингенту, який прибув з Росії, щоб допомогти Італії в надзвичайній ситуації з коронавірусом. Сумніви журналіста в щирості російської допомоги підтримуються і політичними джерелами, військовими та розвідковими експертами. Справжнє залякування журналістів з боку РФ ще раз підтверджує функціонування інструментів, за допомогою яких Росія контролює інформацію. І спроба експорту цих методів за межі РФ в Італію і Європу є неприйнятною», – йдеться в заяві.

Журналісти наголошують, що цей випадок може стати серйозним прецедентом, якщо залишиться без реакції італійського уряду. Редакція також вимагає від РФ вибачень.

La Stampa після прибуття російської гуманітарної допомоги опублікувала матеріал про те, що 80% російських поставок, за інформацією від співрозмовників видання, є «абсолютно марними або малокорисними» для Італії для боротьби з COVID-19. У матеріалі також акцентують, що усі прибулі фахівці є військовими, а операцію координує Міністерство оборони Росії, а не Міністерство охорони здоров'я.

Нагадаємо, в Італію прибули кілька російських військових літаків з військовими медиками – фахівцями по боротьбі з епідеміями, а також технікою для дезінфекції. Після прибуття літаків до Італії в низці проросійських ЗМІ, блогах і Telegram-каналах з'явилися повідомлення про те, що Польща не пропустила їх через свій повітряний простір. Зокрема, про це написала «Комсомольская правда».

Посольство Польщі в Москві заперечило інформацію російських медіа та політиків про те, що польська влада нібито не погодилася пропустити військові літаки РФ з гуманітарною допомогою для Італії. Дипуставнова назвала ці заяви дезінформаційними діями.

Фото: La Stampa

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY