detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
03.04.2020 16:48
Кремлівська пропаганда і медіа Медведчука закликають Україну просити допомоги в Росії – моніторинг
Кремлівська пропаганда і медіа Медведчука закликають Україну просити допомоги в Росії – моніторинг
Кернес – український Рузвельт, а крім Росії нам допоможе лише Китай, якщо ми перепросимо за декомунізацію.

Україна розвалиться як держава, її економіка на нулі, Захід їй не допоможе, а пандемію вона зможе пережити, лише якщо попросить допомоги в Росії – такими є головні тези російської пропаганди щодо ситуації в нашій державі. Ці тези поширюють не лише російські медіа, а й проросійські телеканали та видання в Україні. Про це йдеться в огляді російської пропаганди.

Свідченням розвалу України кремлівська пропаганда та її українські агенти вважають спротив мера Харкова Геннадія Кернеса карантинним обмеженням, запровадженим у країні. Колишня регіоналка Ганна Герман назвала Кернеса «українським Рузвельтом», який може диктувати умови центру; захоплення харківським мером, який на словах відмовився зупиняти метро, поділяють і російські медіа, які прогнозують в Україні чергову «громадянську війну». Розійшлися російськими ЗМІ й цитати колишньої регіоналки Олени Лукаш про те, що коронавірусна «зараза» поширюється з Західної України.

Російські медіа та політики називають Україну «першою економічною жертвою коронавірусу». Тези про те, що Захід і Міжнародний валютний фонд, зокрема, не допомагатимуть Україні, повторюють як кремлівські ЗМІ, так і медіа «Опозиційної платформи – За життя», які дають слово спікерам цієї партії. Зокрема, Вадим Рабинович, нардеп від ОПЗЖ, закликав просити допомоги в Росії та «перепросити комуністичний Китай за нашу декомунізацію». Цитували й Надію Савченко, яка назвала транші МВФ «ковтком повітря перед смертю».

Звернутись до Росії по допомогу для боротьби з коронавірусом Україні, на думку росіян та їхніх тутешніх однодумців, заважає «вірус нацизму». Зокрема, широко розійшлася в російських медіа історія про «свідомітські намордники» — маски з українською вишивкою. Більше про меседжі антиукраїнської пропаганди читайте в огляді Галини Попцової.

 

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY