detector.media
02.04.2020 19:44
Поліція розпочала кримінальні провадження через напади на журналістів двох телеканалів
Поліція розпочала кримінальні провадження через напади на журналістів двох телеканалів
Дії правопорушників кваліфіковано як перешкоджання журналістській діяльності і погроза або насильство щодо журналіста.

Про це повідомляє пресслужба МВС України у Facebook.

Обидва випадки трапилися на столичному Гідропарку, де журналісти готували сюжети, а невідомі особи перешкоджали проведенню зйомки.

До Дніпровського управління поліції із заявою про напад звернулася журналістка одного з телеканалів. За її словами, під час відеозйомки в Гідропарку щодо дотримання правил карантину на спортивних майданчиках між знімальною групою та невідомим виник конфлікт: чоловік перешкоджав зйомці, шарпав за техніку, штовхав оператора та нецензурно висловлювався.

Другий інцидент стався там же під час прямого включення іншої знімальної групи. До журналістів підійшов невідомий та почав виривати з рук оператора відеокамеру, після чого кинув її у воду та пошкодив мобільний телефон журналістки. З місця події правопорушник втік.

Слідчі Дніпровського управління поліції розпочали кримінальні провадження: два - за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) та одне за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що в столичному Гідропарку 2 квітня напали на знімальну групу телеканалу ZIK, яка перевіряла дотримання вимог карантину в парках та спортивних майданчиках.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY