detector.media
31.03.2020 14:45
У Туреччині розпочали розслідування проти місцевої журналістки, яка писала про коронавірус
У Туреччині розпочали розслідування проти місцевої журналістки, яка писала про коронавірус
У Туреччині розпочали розслідування проти курдської журналістки Нуркан Байсал, яка писала про дії влади в боротьбі з пандемією коронавірусу COVID-19 у південно-східній частині країни, де проживає більшість курдів.

Про це 30 березня повідомляє Аhval.

Нуркан Байсал звинуватили в розпалюванні ненависті та ворожнечі через твіти та статті про пандемію. Крім того, частиною розслідування стали 10 твітів, у яких вона закликала звільнити ув'язнених політиків та правозахисників.

«Як правозахисник, журналіст та громадянин Турецької Республіки я користувався своїм правом інформувати людей та установи про запобіжні заходи проти коронавірусу в моєму місті. Це конституційне право і право, захищене Статутом ООН», – написала журналістка в Twitter.

Правоохоронці відпустили її лише 31 березня.

Нуркан Байсал в одній зі своїх статей написала про пандемію коронавірусу в її рідному місті Діярбакир. У матеріалі йшлося про те, що в переповнених в'язницях відсутні основні засоби гігієни –  такі як мило або гаряча вода.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір 31 березня повідомив, що уважно слідкує за справою проти турецької журналістки. Він також закликав владу Туреччини поважати право журналістів на роботу та висвітлення ситуації щодо пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, Єгипет 17 березня видворив журналістку британського видання The Guardian Рут Майклсон, яка поставила під сумнів офіційну статистику уряду щодо пандемії коронавірусу COVID-19. Державна служба інформації Єгипту також пригрозила відкликати акредитацію журналістів The New York Times через нібито критичні публікації в соціальних мережах щодо пандемії COVID-19.

Фото: Аhval

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY