detector.media
31.03.2020 13:00
Комітет захисту журналістів закликав відпустити 250 ув’язнених журналістів через пандемію коронавірусу
Комітет захисту журналістів закликав відпустити 250 ув’язнених журналістів через пандемію коронавірусу
Комітет захисту журналістів 30 березня 2020 року запустив кампанію #FreeThePress, у рамках якої закликав звільнити 250 журналістів, які перебувають у в’язницях та мають ризик захворіти на коронавірус COVID-19.

Про це повідомив виконавчий директор Комітету захисту журналістів Джоел Саймон.

У CPJ попросили всіх світових лідерів захистити вільну пресу.

«Для журналістів, які перебувають у в'язниці в країнах, постраждалих від вірусу, свобода – це питання життя та смерті. Ув’язненні журналісти не контролюють своє оточення, не можуть вибрати ізоляцію, і їм часто відмовляють у необхідній медичній допомозі. <...> Журналістика не повинна нести смертний вирок. Тому сьогодні ми розпочинаємо кампанію #FreeThePress, яка закликає звільнити кожного журналіста за ґратами», – йдеться в повідомленні.

Кампанія завершиться 3 травня 2020 року – у Всесвітній день свободи преси.

Нагадаємо, 11 грудня 2019 року Комітет захисту журналістів (CPJ) повідомив, що виявив щонайменше 250 журналістів, яких утримують у в'язницях через їх роботу. Найбільше ув’язнених представників медіа – у Китаї, Туреччині, Саудівській Аравії, Єгипті, Еритреї, В'єтнамі та Ірані. За даними CPJ, більшість ув'язнених журналістів стикаються зі звинуваченнями в антидержавній діяльності, а також – у поширенні «помилкових новин».

Фото: Посольство та консульства США в Мексиці

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY