detector.media
30.03.2020 18:16
Парламентські комітети до завершення карантину працюватимуть у режимі відеоконференції
Парламентські комітети до завершення карантину працюватимуть у режимі відеоконференції
Верховна Рада 30 березня 2020 року ухвалила відповідний закон.

Парламент 30 березня 2020 року ухвалив закон «Про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (законопроект №3277), який передбачає особливості організації роботи органів Верховної Ради України в умовах встановлення карантину на території України шляхом проведення засідань комітетів у режимі відеоконференції. Проект підтримало 319 народних депутатів.

Зокрема, у розділі YIII «Прикінцеві положення» зазначено: «2. комітети здійснюють свою роботу у формі засідань, які можуть проводитися у режимі відеоконференції з  можливою одночасною трансляцією на офіційному веб-сайті Верховної Ради України, за попередньою згодою більшості  від затвердженого Верховною Радою України кількісного складу комітету, надісланою голові такого комітету з використанням єдиної автоматизованої системи та накладенням кваліфікованого електронного підпису. Згода на проведення засідання комітету у режимі відеконференції надається кожним народним депутатом України окремо шляхом надсилання персонального листа на адресу голови комітету;».

Голосування на засіданні комітету здійснюватимуться членами комітету особисто і відкрито шляхом підняття рук та висловлення своєї позиції «за», «проти» чи «утримався».

Положеннями мають тимчасовий характер та діють «впродовж встановленого Кабінетом Міністрів України згідно з Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» карантину для здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (Covid-19)».

Цей закон набирає чинності з дня наступного за днем  його опублікування і діє до відміни встановленого Кабінетом Міністрів України карантину.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY