detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
30.03.2020 14:55
Рада провалила зміни до держбюджету
Рада провалила зміни до держбюджету
30 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні не підтримала в першому читанні проєкт урядових змін до закону «Про державний бюджет на 2020 рік».

За ухвалення законопроєкту № 3279 в першому читанні за основу проголосували 223 народних депутати. Для ухвалення рішення необхідні мінімуму 226 голосів.

За те, щоб відправити законопроєкт на доопрацювання в профільний комітет Верховної Ради, проголосували 273 народних депутати. Законопроєкт доопрацьовуватимуть до першого читання за скороченою процедурою.

Поданий урядом законопроєкт передбачає серед іншого скорочення видатків за бюджетними програмами Міністерства культури та інформаційної політики і підпорядкованих йому Державного агентства з питань кіно та Державного комітету телебачення і радіомовлення, зокрема:

Нагадаємо, 25 березня стало відомо, що Міністерство фінансів України готує секвестр державного бюджету (скорочення видатків) і планує скоротити фінансування культури та кіно.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики закликав Мінфін утриматися від ухвалення відповідного рішення до проведення консультацій. Представники креативних індустрій також закликали уряд і президента не допустити скорочення бюджету на розвиток сфери культури.

Національна суспільна телерадіокомпанія України заявила, що зменшення фінансування може призвести до зупинки її роботи, а Україна може залишитися без Суспільного мовника.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак запевнив, що президент Володимир Зеленський проти скорочення видатків на культурну сферу і додаткові кошти шукають.

У неділю, 29 березня, члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко та Євгенія Кравчук інформували про перегляд змін до державного бюджету.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY