detector.media
30.03.2020 14:30
Нацполіція попросила продовжити термін досудового слідства в справі Шеремета
Нацполіція попросила продовжити термін досудового слідства в справі Шеремета
Відповідь від Офісу генерального прокурора очікують 30 березня.

Національної поліції попросила Офіс генерального прокурора ще на два місяці продовжити строки досудового слідства в кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета, а саме – до червня 2020 року. Про це повідомив прокурор у справі Сергій Зузак, передає «Громадське».

Він сказав, що для передачі справи до суду зроблено недостатньо, потрібно ще провести близько 20 експертиз та низку допитів.

За його словами, троє підозрюваних – Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь – відмовилися від проходження поліграфу, а дехто з них — від психологічної та антропологічної експертизи.

Адвокати підозрюваних подали заперечення щодо цього клопотання, наголосивши на відсутності доказів, які б спростовували аргументи захисту.

«Немає жодного доказу, який би спростовував аргументи захисту щодо невідповідності зросту (неспівпадння 10 см), жодного свідка, який би заперечив свідчення понад 10 свідків на користь Дугарь, невідповідності портретної експертизи через наявність, зокрема тату, а проведення експертизи лише за методом візуального зіставлення — робить таку експертизу фейковою, як і експертизу ходи. Немає жодного доказу контактів Дугарь з Антоненко, а з Кузьменко — до 2019 року, слідством не спростовані документи алібі тощо. Більше, ніж достатньо доказів закрити провадження по Дугарь. Натомість сторона обвинувачення вигадує непотрібні експертизи, щоб мати формальну підставу продовжувати слідство», — заявив адвокат пані Дугарь Віталій Коломієць.

Відповідь від Офісу генерального прокурора очікують 30 березня. У разі продовження строків, найближчими днями мають відбутися судові засідання щодо продовження підозрюваним термінів запобіжних заходів, які спливають на початку квітня.

Як писав ДМ, Офіс генерального прокурора уже продовжував строк досудового розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, а саме: до квітня 2020 року.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Його смерть кваліфікована прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. 

За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко (волонтерка на прізвисько Лиса, працює дитячим хірургом в ОХМАТДИТі), разом з нею був Андрій Антоненко (ветеран ООС, музикант Ріффмастер), а Яна Дугарь (контрактниця Збройних сил України) фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета.

16 грудня 2019 року проєкт «Слідство.Інфо», який отримав від джерел текст експертизи, повідомив, що її результати є суперечливими та неоднозначними. Зокрема, четверо експертів, серед яких іноземець, підписали висновки, які «суперечать один одному». У поліції, своєю чергою, відкинули звинувачення щодо суперечливості результатів експертиз.

26 лютого представники групи слідчих, які здійснюють досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомили, що поліція розсекретить матеріали понад 500 негласних слідчих дій

2 березня 2020 року генеральний прокурор України Руслан Рябошапка сказав, що правоохоронці активно працюють над розслідуванням кримінального провадження щодо вбивства журналіста, однак наразі вони не мають інформації, яку можна розголосити.

Фото: Українська правда 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY