detector.media
29.03.2020 16:30
США, ЄС, Японія та Велика Британія виступили зі спільною заявою на підтримку Суспільного
США, ЄС, Японія та Велика Британія виступили зі спільною заявою на підтримку Суспільного
Українському Суспільному мовнику в умовах пандемії планують скоротити фінансування на майже 480 млн грн.

Представництво Європейського Союзу в Україні оприлюднило в соцмережах заяву із закликом забезпечити фінансування НСТУ.

«Під час кризи COVID-19 суспільний мовник відіграє важливу роль в наданні швидкої, точної та об'єктивної інформації для громадян. ЄС, Німеччина, Японія, Швеція, Велика Британія, США підтримують Суспільне і закликають зацікавлені сторони забезпечити стійке фінансування для виконання цієї місії», - йдеться в заяві.

Посольства США, Німеччини, Великої Британії, Швеції та Японії також виступили із аналогічними закликами.

На фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії в 2020 році в держбюджеті України було закладено 1 млрд 711 млн 516 тис. грн, що на 300 млн грн менше, ніж передбачено законом «Про суспільне телебачення і радіомовлення України».

Рахунки Суспільно залишаються під арештом через борг держави компанії «Євроньюз». У лютому Міністерство юстиції України відкрило виконавче провадження щодо стягнення із Суспільного боргу в сумі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 грн судового збору (станом на 27 березня це 350 млн грн) на користь акціонерного товариства «Євроньюз».

26 березня 2020 року стало відомо, що уряд України пропонує в умовах пандемії переглянути держбюджет і скоротити фінансування НГТУ на 480 млн грн (в ЗМІ також з'являлася інформація, що хочуть скоротити на 750 млн грн).

27 березня Суспільне звернулося з відкритим листом до Кабміну з проханням не зменшувати фінансування, в іншому випадку Україна може залишитися без суспільного мовника.

Медіарух закликав не знищувати Суспільне мовлення радикальним скороченням бюджету.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY