detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
27.03.2020 17:49
У теленовинах бум піару на антикоронавірусній благодійності – моніторинг
У теленовинах бум піару на антикоронавірусній благодійності – моніторинг
Піаряться не тільки Ахметов і Пінчук, а й Медведчук і маловідомий стоматолог.

Від 70 до 90 відсотків матеріалів у випусках новин центральних телеканалів так чи інакше стосуються пандемії коронавірусу. Серед них останнім часом побільшало матеріалів про те, як бізнесмени і політики допомагають державі та простим людям боротись із епідемією. Є серед благодійників не лише звичні Ахметов і Пінчук, а й нові імена. Про це йдеться в підсумках моніторингу теленовин за 16 — 22 березня 2020 року.

Порівняно найбільше матеріалів про антикоронавірусну благодійність усе-таки стосуються саме Ріната Ахметова та Віктора Пінчука. Першого з них піарив лише його власний канал «Україна», ось другого – не лише його канали ICTV та СТБ, а й на «Інтері» та ахметовській «Україні». Здебільшого це суто піар-матеріали, у яких ідеться про факт допомоги, але немає, наприклад, коментарів медиків, які отримали нову апаратуру, про їхні потреби.

Включились у доброчинний піар і політики з «Опозиційної платформи – За життя». Канал «112 Україна» вихваляв нардепа і бізнесмена Вадима Столара та представників партії, які роздавали допомогу у Вінниці, а «Інтер» – говорив про допомогу закарпатцям від Віктора Медведчука та його дружини. Щоправда, розміри допомоги засекретили.

Крім Ахметова, «Україна» прославляла благодійність Арсенія Яценюка. «1+1» пропіарив нардепа і бізнес-партнера Ігоря Коломойського – Ігоря Палицю, який очолив штаб взаємодопомоги в Луцьку.

Більше про маніпуляції, матеріали з ознаками замовності та порушення стандартів у новинах читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY