detector.media
27.03.2020 15:53
Нацрада просить мовників повідомляти її про неможливість виконувати умови ліцензій під час карантину
Нацрада просить мовників повідомляти її про неможливість виконувати умови ліцензій під час карантину
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розуміє, що у зв’язку із запровадженням карантину існує загроза неможливості виконання мовниками програмних концепцій, передбаченими ліцензіями. Регулятор просить мовників повідомляти про такі обставини та буде враховувати їх.

Про це повідомляє пресслужба Нацради.

«У разі нагальної потреби і реальної неможливості виконувати програмну концепцію у зв’язку з веденням карантинних заходів, просимо мовників повідомляти про це Національну раду листами із зазначенням причин таких змін та надавати підтвердження викладених у такому зверненні обставин. Ці листи будуть враховуватися Національною радою під час підготовки відповідних рішень», - йдеться в повідомленні.

Однак Нацрада продовжує моніторинг і стежитиме за тим, щоб мовники не порушували вимоги законодавства щодо інформаційної безпеки. Моніторинговий центр працює у штатному режимі, розшифрування і обробка даних ведеться працівниками апарату дистанційно.

«Слід зауважити, що зміни в програмній концепції не можуть порушувати принципи дотримання мовниками вимог щодо інформаційної безпеки. Національна рада здійснює постійний моніторинг телерадіопростору і неухильно стежить за дотриманням вимог законодавства, які стосуються інформаційної безпеки держави», - йдеться в повідомленні.

Раніше про домовленість членів Нацради не карати мовників за відхилення від програмної концепції розповів в інтерв’ю «Детектору медіа» член Нацради Максим Онопрієнко.

Нацрада також допускає можливість проведення засідань у період карантину, який продовжено до 24 квітня, але утримається від розгляду питань, які потребують обов’язкової присутності ліцензіатів (заявників). А такими питаннями є, наприклад, результати перевірок, які передбачають призначення санкцій за порушення. Раніше Нацрада планувала на час карантину до 3 квітня не проводити засідань.

Більшість працівників апарату Національної ради переведено на дистанційну роботу, повідомляє пресслужба відомства. В офісі перебувають спеціалісти, які вносять документи до системи електронного документообігу та опрацьовують вхідну/вихідну кореспонденцію. Вхідні документи Нацрада приймає в паперовому та електронному вигляді щоденно. Підписання вихідних документів відбувається тричі на тиждень. Видача бланків ліцензій Національної ради суб’єктам інформаційної діяльності здійснюється щочетверга з 10:30 до 15:00.

Нагадаємо, 25 березня Нацрада оголосила про створення платформи для обміну контентом між регіональними телекомпаніями Media Change Ukraine. Розпочав роботу сайт Media Change Ukraine, на якому можуть зареєструватися телекомпанії, які хочуть обмінюватися контентом. На початку до проєкту долучилися сім регіональних телеканалів: «Місто» (Хмельницький), МТВ (Маріуполь), TV5 (Запоріжжя), «34» (Дніпро), TV7+ (Хмельницький), «Вітер» (Кропивницький), «Центральний» (Полтава).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY