detector.media
27.03.2020 13:59
VoxCheck і StopFake допомагатимуть Facebook боротися з фейками та дезінформацією (ДОПОВНЕНО)
VoxCheck і StopFake допомагатимуть Facebook боротися з фейками та дезінформацією (ДОПОВНЕНО)
Проєкти VoxCheck і StopFake 27 березня 2020 року стали партнерами Facebook в Україні та учасниками фактчекінгової програми компанії, у рамках якої допомагатимуть соцмережі в боротьбі з фейками та дезінформацією.

Про це повідомила пресслужба Facebook.

Фактчекінгова програма Facebook є частиною системи заходів компанії щодо покращення якості і достовірності інформації в стрічці новин. Ця програма включає три напрямки роботи:

«Якщо експерт з перевірки фактів позначає інформацію як фейк, вона з'являється у стрічці новин нижче. Це допомагає зменшити і в результаті – зупинити поширення недостовірного контенту, а також мінімізувати кількість людей, які його побачать. Крім цього, зменшується поширення фейків сторінками чи доменами, які це роблять регулярно. І відтак – вони втрачають можливість монетизації контенту та розміщення реклами. Після позначення допису фейковим Facebook попереджає людей, які його бачать чи хочуть ним поділитися, що інформація недостовірна», – йдеться в повідомленні. 

Як партнерські організації VoxCheck і StopFake відтепер можуть перевіряти інформацію в соцмережі та позначати її як фейк чи неправду.

Нагадаємо, 21 жовтня 2020 року Facebook повідомила, що напередодні виборів президента США вводить нові правила боротьби з фейковими публікаціями. Компанія вирішила позначати і приховувати у Facebook і Instagram контент, визначений фейковим третіми особами. 

У лютому 2020 року міжнародне інформаційне агентство Reuters запустило новий підрозділ, який буде допомагати компанії Facebook виявляти дезінформацію й фейки. Новостворений підрозділ з перевірки фактів перевіряє контент, розміщений у Facebook та Instagram, а саме: фотографії, відео, новинні заголовки й інший контент англійською та іспанською мовами. Результати цих перевірок публікують у спеціальному блозі.

Фото: Scientific American

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY