detector.media
26.03.2020 15:58
У Білорусі затримали журналіста-розслідувача, який писав про корупцію в МОЗ
У Білорусі затримали журналіста-розслідувача, який писав про корупцію в МОЗ
В останньому дослідженні журналіст також розкритикував реакцію влади Білорусі на пандемію коронавірусу COVID-19.

У Білорусі 25 березня під час спецоперації біля торгового центру затримали журналіста-розслідувача, редактора порталу «Ежедневник» Сергія Сацука, який писав про можливу корупцію в Міністерстві охорони здоров'я. Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

Журналісту інкримінують нібито отримання хабара в серпні 2019 року під час розслідування історії про корупцію, пов'язану з імпортом медичних препаратів до Білорусі.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив глибоку стурбованість через затриманням Сергія Сацука.

«Мене дуже турбує затримання Сергія Сацука, відомого своїми попередніми розслідуваннями про корупційні проблеми в галузі охорони здоров’я. Сацук також нещодавно опублікував статті про кризу коронавірусу. Журналістів не слід залякувати, переслідувати чи затримувати за повідомлення про проблеми, що становлять суспільний інтерес, та ситуацію з COVID-19. У Білорусі, як і у всіх країнах, журналісти відіграють ключову роль у висвітленні пандемії та в наданні важливої ​​інформації для громадськості», – заявив пан Дезір.

Нагадаємо, 21 листопада 2019 року в Білорусі затримали засновника сайту by24 Володимира Чуденцова, який брав участь у зйомках фільму про президента Олександра Лукашенка. Журналіста затримали в поїзді Брест-Варшава, у його речах правоохоронці нібито знайшли наркотичні речовини.

Фото: Сергій Сацук / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY