detector.media
26.03.2020 11:50
Фестиваль «Книжковий Арсенал» перенесли через коронавірус
Фестиваль «Книжковий Арсенал» перенесли через коронавірус
Мистецький арсенал переніс Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» на серпень 2020 року через загрозу поширення коронавірусу COVID-19. Уточнені дати повідомлять додатково.

Про це повідомляється на сайті Мистецького арсеналу. 

Попередньо Х Міжнародний фестиваль був запланований на 20–24 травня 2020 року.

Щодо подальшої роботи оргкомітет повідомить учасників, які вже подали свої заявки на участь, окремою розсилкою.

«Ми готові провести Х Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" цього року. Проте розуміємо, що він не зможе бути таким, яким ми його спланували. Та ми віримо, що він так само потрібний нашим учасникам і нашим відвідувачам. Потрібний не в онлайні, а в реальному житті, в унікальному просторі історичної будівлі Мистецького арсеналу, в його неповторній естетичній книжковій атмосфері. Тому команда Книжкового Арсеналу продовжує роботу над підготовкою фестивалю. Уточнені дати ми повідомимо додатково. Якщо ситуація знову зміниться, ми будемо змінюватись разом із нею», — сказала координаторка фестивалю Юлія Козловець.

Темою цьогорічного фестивалю обрано «оптимісти скептики», її куратором став літературознавець Ростислав Семків. Окрім нього, до кураторської команди увійшли письменник Сергій Жадан, літературні менеджерки Оксана Хмельовська, Тетяна Родіонова, Юлія Козловець та Оксана Щур, музикознавиця Любов Морозова, артменеджерка Ольга Жук, письменниця та радіопродюсерка Ірина Славінська, кураторка сучасного мистецтва Соломія Савчук.

Нагадаємо, 12 березня спершу в Києві, а потім по всій Україні запровадили карантин через пандемію коронавірусу COVID-19. Він мав тривати до 3 квітня, на цей час обмежели навчальний процес і масові заходи. Через карантин українські національні телеканали запровадили низку заходів для запобігання поширенню коронавірусу. 

Згодом влада вирішила закрити в містах усі заклади, крім продуктових магазинів та аптек. 17 березня припинили рух метро в Києві, Харкові та Дніпрі. Міжміське автобусне й залізничне сполучення призупинили з 18 березня. З 23 в Києві обмежили користування громадським транспортом. Ним зможуть користуватися лише окремі категорії працівників, серед яких – журналісти, за наявності спеціальних квитків.

25 березня Кабінет Міністрів України ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни та продовжив на 30 днів карантин, уведений через загрозу поширення коронавірусу COVID-19. Вони триватимуть до 24 квітня.

Фото: Мистецький арсенал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY