detector.media
26.03.2020 11:15
У Німеччині контррозвідка моніторить, як RT Deutsch висвітлює тему коронавірусу – ЗМІ
У Німеччині контррозвідка моніторить, як RT Deutsch висвітлює тему коронавірусу – ЗМІ
Федеральне відомство із захисту конституції (BfV) та Федеральне управління кримінальної поліції (BKA) перевіряє, як німецька редакція російського пропагандистського телеканалу RT Deutsch висвітлює тему пандемії коронавірусу в Німеччині.

Про це пише «Укрінформ» з посиланням на Bild.

Зазначається, що RT Deutsch критикує заходи федерального уряду. «Доходить до тверджень, що жодної епідемії взагалі немає», – йдеться в повідомленні.

Це подається в поєднанні «класичних новин, результатів опитувань, думок і експертних дискусій».

Речник Міністерства внутрішніх справ ФРН Петер Альтер не підтвердив, чи дійсно відповідні структури слідкують за діяльністю RT Deutsch. Водночас він зазначив, що «інтернет-телебачення RT Deutsch, яке експлуатується Росією в Німеччині німецькою мовою, відоме Федеральному управлінню із захисту конституції».

Пан Альтер зауважив, що всі органи безпеки уважно дивляться за тим, як тема коронавірусу може використовуватися з метою дезінформації. За його словами, «цільова дезінформація та неправильна інформація можуть загрожувати громадській безпеці та порядку».

Речник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт сказав, що органи влади намагаються забезпечувати професійною та обґрунтованою інформацію по власних каналах. Він уточнив, що також є ЗМІ, які виконують чудову, поважну та професійну інформаційну роботу. Крім того, речник федерального уряду ФРН закликав не дозволяти собі панікувати через спотворені повідомлення та фейкові новини, які «розповсюджуються з метою поширити невпевненість і розгубленість».

Нагадаємо, 18 березня 2020 року Міжнародне інформаційне агентство Reuters ознайомилося зі звітом ЄС, в якому йдеться про кампанії з дезінформації російських ЗМІ. У звіті Європейської служби зовнішніх справ йдеться про те, що Росія поширюює суперечливі та шкідливі повідомлення щодо коронавірусу. Кремль веде інформаційну кампанію в інтернеті англійською, іспанською, італійською, німецькою та французькою мовами. З 22 січня у базі даних ЄС вже є 80 випадків поширення маніпулятивної інформації про вірус.

24 березня високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель сказав, що дезінформація в різних державах перешкоджає ЄС повернути своїх громадян з-за кордону через поширення коронавірусу.

Фото: InfoSAT

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY