detector.media
25.03.2020 20:34
На Херсонщині викрили інтернет-пропагандистку, яка поширювала фейки про коронавірус - СБУ
На Херсонщині викрили інтернет-пропагандистку, яка поширювала фейки про коронавірус - СБУ
За даними слідства, мешканка Берислава адмініструвала кілька спільнот із загальною чисельністю майже 100 тисяч підписників в одній із заборонених соціальних мереж.

Про це повідомляє пресслужба Служби Безпеки України.

Попередньо встановлено, що жінка начебто підтримувала контакти із бойовиками «Л/ДНР» та координувала свою діяльність з адміністраторами інших проросійських груп. У спільнотах вона нібито періодично розміщувала заклики до повалення конституційного ладу, пропагувала ідею створення так званої «Новоросії».

«Після запровадження урядом обмежувальних заходів через епідеміологічну ситуацію в країні пропагандистка пристала на новий «тренд» та почала поширювати в мережі фейки про коронавірус», - розповіли в СБУ.

У межах раніше відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшуки за місцем проживання підозрюваної.

У неї правоохоронці виявили комп’ютерну та мобільну техніку із матеріалами, що мають довести протиправну діяльність. Досудове слідство триває.

Раніше кіберполіція виявила в мережі 170 фейків про коронавірус - проте видалили лише 80 з них.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY