detector.media
25.03.2020 14:24
Поліція затримала ексголову МЗС у справі про вбивство Сергія Старицького
Поліція затримала ексголову МЗС у справі про вбивство Сергія Старицького
Поліція 25 березня затримала колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару за підозрою у вбивстві колишнього голови правління «Інтера» Сергія Старицького.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook. 

Леоніда Кожару доставлять до суду для обрання міри запобіжного заходу.

«Слідчі та прокурори перевірили обставини загибелі колишнього директора телеканалу "Інтер" і прийшли до висновку, що він не міг сам себе застрелити», – сказав пан Геращенко.

Натомість, за його словами, Леонід Кожар разом з дружиною стверджують, що Сергій Старицький покінчив життя самогубством.

Liga.net з посиланням на джерело серед правоохоронців повідомила, що мотивом убивства могла стати особиста неприязнь, яка раптово виникла між ними. «Друге, виявлені сліди боротьби на тілі загиблого, що показує, що перед тим, як його застрелили, його ще били. Постріл був в око. Там фізично неможливо так руку повернути, щоб стріляти собі в око. Кожара і його дружина заявляють, що все було добре і він просто вийшов і застрелився», – розповів співрозмовник видання.

Нагадаємо, ввечері 21 лютого 2020 року в будинку колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожари було знайдено тіло колишнього голови правління каналу «Інтер» Сергія Старицького із вогнепальним пораненням голови. Основною версією його загибелі на той момент вважали самогубство.

Поліція встановила, що на момент смерті у будинку перебувало троє осіб: колишній міністр із дружиною та їхній гість. Усі троє начебто вживали алкогольні напої. Зі слів жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрелив собі в голову із пістолета господаря.

22 лютого поліція перекваліфікувала провадження щодо загибелі Сергія Старицького із самогубства на умисне вбивство. 4 березня у справі провели слідчий експеримент.

Фото: Антон Геращенко / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY