detector.media
25.03.2020 14:09
Кабмін ввів надзвичайну ситуацію та продовжив карантин
Кабмін ввів надзвичайну ситуацію та продовжив карантин
Кабінет Міністрів України ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни та продовжив на 30 днів карантин, уведений через загрозу поширення коронавірусу COVID-19. Вони триватимуть до 24 квітня.

Про це 25 березня повідомили на засіданні уряду.

«Надзвичайна ситуація та карантин діють до 24 квітня 2020 року, з можливістю їх подальшого продовження, згідно чинного законодавства. Якщо ми поборемо цю ситуацію раніше, ми будемо окремо приймати рішення на засіданні Кабінету Міністрів», – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Фото: Кабінет Міністрів України / Facebook 

Нагадаємо, 12 березня спершу в Києві, а потім по всій Україні запровадили карантин через пандемію коронавірусу COVID-19. Він мав тривати до 3 квітня, на цей час обмежели навчальний процес і масові заходи. Через карантин українські національні телеканали запровадили низку заходів для запобігання поширенню коронавірусу. 

Згодом влада вирішила закрити в містах усі заклади, крім продуктових магазинів та аптек. 17 березня припинили рух метро в Києві, Харкові та Дніпрі. Міжміське автобусне й залізничне сполучення призупинили з 18 березня. З 23 в Києві обмежили користування громадським транспортом. Ним зможуть користуватися лише окремі категорії працівників, серед яких – журналісти, за наявності спеціальних квитків.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY