detector.media
25.03.2020 12:35
Посольство Польщі звинуватило в дезінформації російські ЗМІ й політиків
Посольство Польщі звинуватило в дезінформації російські ЗМІ й політиків
Посольство Польщі в Москві заперечило інформацію російських медіа та політиків про те, що польська влада нібито не погодилася пропустити військові літаки РФ з гуманітарною допомогою для Італії. Дипуставнова назвала ці заяви дезінформаційними діями.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Російська сторона не зверталася до польської сторони з проханням отримати згоду на здійснення польоту російських військових літаків над територією Польщі. Тому всю інформацію, що з'являється в російських ЗМІ, про те, що нібито польська влада намагалася перешкоджати доставці російської гуманітарної допомоги в Італію, треба вважати дезінформаційними діями», – йдеться в повідомленні.

Польське посольство закликало російські ЗМІ уважніше перевіряти джерела інформації на тему боротьби з коронавірусом в Європі.

В Італію прибули кілька російських військових літаків з військовими медиками – фахівцями по боротьбі з епідеміями, а також технікою для дезінфекції. Після прибуття літаків до Італії в низці проросійських ЗМІ, блогах і Telegram-каналах з'явилися повідомлення про те, що Польща не пропустила їх через свій повітряний простір. Зокрема, про це написала «Комсомольская правда».

Нагадаємо, 18 березня 2020 року Міжнародне інформаційне агентство Reuters ознайомилося зі звітом ЄС, в якому йдеться про кампанії з дезінформації російських ЗМІ. У звіті Європейської служби зовнішніх справ йдеться про те, що Росія поширюює суперечливі та шкідливі повідомлення щодо коронавірусу. Кремль веде інформаційну кампанію в інтернеті англійською, іспанською, італійською, німецькою та французькою мовами. З 22 січня у базі даних ЄС вже є 80 випадків поширення маніпулятивної інформації про вірус.

24 березня високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель сказав, що дезінформація в різних державах перешкоджає ЄС повернути своїх громадян з-за кордону через поширення коронавірусу.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY