detector.media
25.03.2020 11:21
Twitter заблокував усі офіційні акаунти InformNapalm та журналіста Романа Бурка
Twitter заблокував усі офіційні акаунти InformNapalm та журналіста Романа Бурка
У InformNapalm припускають, що блокування є наслідком масованої атаки з боку РФ.

Twitter вперше за шість років заблокував усі офіційні акаунти міжнародної волонтерської розвідувальної спільноти InformNapalm, яка займається OSINT-розслідуваннями. Також без жодних пояснень соцмережа заблокувала особистий акаунт засновника спільноти і головного редактора сайту InformNapalm.org Романа Бурка. Про це 24 березня повідомляється на сайті спільноти.

«Одночасне блокування відбулося через декілька годин після поширення останнього твіту з важливими фактами викриття присутності сучасних зразків російської військової техніки на Донбасі. Ці факти містили вичерпні дані з геолокацією, аерофотознімками та ідентифікацією російської військової техніки в Луганській області», – йдеться в повідомленні.

Крім того, представники InformNapalm зафіксували «дивні внутрішні системні повідомлення» у Facebook, які містили інформацію про можливе блокування публікацій спільноти.

«Це схоже на збій автоматики соцмереж, який міг бути спровокований хибними повідомленнями з боку російських тролів. Також вбачаємо, що російські фабрики тролів пристосувалися до використання механізмів блокування акаунтів в умовах міжнародної боротьби проти поширення фейків стосовно COVID-19. І використовують ці механізми для масового блокування усіх, хто розкриває правду про російську військову агресію», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, Федеральна служба РФ з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) з кінця липня 2019 року обмежила доступ до сайта міжнародної волонтерської розвідувальної спільноти InformNapalm, яка займається OSINT-розслідуваннями.

Фото: InformNapalm 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY