detector.media
24.03.2020 18:06
ТСН запустила спецпроєкт «Карантин»
ТСН запустила спецпроєкт «Карантин»
В ефірі ТСН на телеканалі «1+1» 24 березня, о 19:30, відбудеться прем'єра спецпроєкту «Карантин» про те, як українцям адаптуватися до карантину та боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє пресслужба каналу.

Спецпроєкт складається із п’яти випусків, у яких команда ТСН розкаже – про «вірус паніки», як підготуватися до життя в самоізоляції та чим зайнятися в замкненому просторі.

Авторами сюжетів стали спецкореспонденти ТСН – Мирослав Ганущак, Тетяна Штан, Марина Макущенко, Людмила Бадалян та Марія Шевченко. Журналісти провели соціальні експерименти, про результати яких розповідатимуть щодня у вечірньому випуску ТСН.

«У спецпроєкті "Карантин" ми вирішили провести серію соціальних експериментів та в легкій доступній формі розповісти українцям, як жити в умовах карантину. Як не впадати в депресію та чому важливо перелаштовувати свій мозок і жити далі. Кожен із наших 5 журналістів обрав тему, яка знаходиться в сфері його професійних інтересів й експертизи. Таким чином, спецпроєкт охопив усі найважливіші аспекти людського життя – економіку, психологію, здоров’я й навіть побут. Сподіваємося, що наші сюжети допоможуть глядачам більш оптимістично поглянути на життя, навіть у нинішніх карантинних умовах», – сказала заступниця директора департаменту з нових форматів Ольга Кашпор.

У першому сюжеті розповідатимуть, чи реально прожити день на метровій відстані від людей, як це рекомендують лікарі в боротьбі з вірусом. У наступному випуску глядачі побачать, як правильно зібрати екстрений рюкзак для самоізоляції. «ТСН розповість про психологічні особливості і заразність паніки, підрахує, скільки коштує карантин, порадить, як прожити самоізоляцію з власною родиною та не зіпсувати стосунки в сім’ї. А також проведе соціальний експеримент разом з відомим українським актором Володимиром Горянським», – йдеться в повідомленні.

Як писав ДМ, 12 березня на телеканалі СТБ у програмі «Вікна-Новини» стартувала нова рубрика, у якій колишня міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька розповідає про коронавірус. 

16 березня Прямий канал у рамках програми «Гаряча тема» запустив нову рубрику «Стоп коронавірус». Того ж дня на каналі стартувала нова щоденна програма «Хроніки епідемії», у якій інформуватимуть глядачів про останні новини щодо коронавірусу. 

З 19 березня на «UA: Першому» та в усіх регіональних філіях щодня виходитиме в ефір марафон «На карантині». 

20 березня телеканал «Наш» запустив медіапроєкт – координаційний онлайн-штаб порятунку «Стоп коронавірус».

21 березня телеканал «Україна» показав спецвипуск «Перші жертви коронавірусу: чи врятує Україну карантин?», який готує проєкт «Головна тема» разом з новинами «Сьогодні».

Нагадаємо, з 12 березня спершу в Києві, а потім по всій Україні запроваджено карантин через пандемію коронавірусу COVID-19. Протягом трьох найближчих тижнів буде обмежено навчальний процес і масові заходи. Через карантин українські національні телеканали запровадили низку заходів для запобігання поширенню коронавірусу. 

Згодом вирішили закрити в містах усі заклади, крім продуктових магазинів та аптек. 17 березня припинили рух метрополітену у Києві, Харкові та Дніпрі.  Міжміське автобусне й залізничне сполучення призупинили з 18 березня.  З 23 в Києві обмежили користування громадським транспортом. Ним зможуть користуватися лише окремі категорії працівників, серед яких – журналісти, за наявності спеціальних квитків.

Фото: 1+1

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY