detector.media
24.03.2020 15:11
На тлі пандемії коронавірусу вдвічі зросла кількість кібератак на ВООЗ
На тлі пандемії коронавірусу вдвічі зросла кількість кібератак на ВООЗ
У цих атаках підозрюють елітну групу хакерів DarkHotel.

Хакери з початку березня декілька разів намагалися здійснити кібератаки на Всесвітню організацію охорони здоров’я. У ВООЗ поки не знають, хто стоїть за цими атаками. Про це пише Reuters.

Керівник інформаційної безпеки ВООЗ Флавіо Аджо повідомив, що спроби хакерських атак зросили майже вдвічі, проте були невдалими. Експерт з кібербезпеки та адвокат юридичної групи Blackstone Олександр Урбеліс розповів, що 13 березня група хакерів активувала сайт, який імітує внутрішню систему електронної пошти ВООЗ. Цей сайт використовували при спробі викрадення паролів у багатьох працівників Організації.

Керівник глобального центру досліджень та аналізу загроз Kaspersky Lab Костін Райю уточнив, що в останні тижні таку ж шкідливу веб-інфраструктуру використовували для атак на інші медичні та гуманітарні організації. «У такий час будь-яка інформація про ліки, випробування або вакцини, що стосуються коронавірусу, була б безцінною та пріоритетною для розвідки будь-якої країни, яка постраждала», – пояснив він.

Крім того, щодня створюються близько двох тисяч сайтів про коронавірус. За словами пана Урбеліс, багато з них, очевидно, шкідливі.

У лютому ВООЗ оприлюднило попередження, що деякі хакери видають себе за працівників Організації, щоб викрасти гроші й персональні дані.

Нагадаємо, у мережі розповсюджують шкідливі програми під виглядом карт поширення коронавірусу. За допомогою шкідливої програми зловмисники можуть красти облікові дані, логіни та паролі користувачів, номери кредитних карток та іншу конфіденційну інформацію.

Фото: Кореспондент 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY