detector.media
24.03.2020 14:05
Рішення про нові призначення в Мінкульт приймуть найближчим часом – Фоменко
Рішення про нові призначення в Мінкульт приймуть найближчим часом – Фоменко
Тимчасова виконувачка обов’язків міністра культури Світлана Фоменко повідомила, що найближчим часом буде прийнято рішення про нові призначення у відомстві.

Про це вона розповіла в інтерв’ю LB.ua.

За її словами, якщо відповідні рішення не ухвалять – це обмежить роботу міністерства.

Зараз штат Мінкульту складає лише 40%. «У таких умовах дуже складно працювати. Конкурси на посади проходять, але вони не завершені (зокрема, заново будуть проводитись конкурси на керівництво агентства та інспекції з питань охорони культурної спадщини – Ред.). Структура міністерства – тимчасова», – пояснила Світлана Фоменко.  

Крім того, у Мінкульту є складнощі з низкою бюджетними програмами, серед яких – програма Державного агентства України з питань кіно. Пані Фоменко уточнила, що проблема з Держкіно зараз «на останній стадії вирішення».

«Щодо перегляду бюджету. Звичайно, є видатки, які можна і треба скорочувати в цей важкий період: сумно, але програма мобільності молоді, наприклад, не здійснена в цьому році», – додала вона.

Нагадаємо, 4 березня 2020 року Верховна Рада звільнила прем'єр-міністра Олексія Гончарука та весь Кабмін. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський того ж дня заявив, що не має наміру працювати в новому уряді. Одна з причин - розділення його міністерство на два.

10 березня ЗМІ повідомили, що Кабінет Міністрів України призначив Світлану Фоменко тимчасовою виконувачкою обов’язків міністра культури.

11 березня Кабінет Міністрів України звільнив заступників Володимира Бородянського – першого заступника міністра Анатолія Максимчука, заступницю міністра Ірину Подоляк, заступника міністра Володимира Шуміліна та заступника міністра Олексія Сівіріна.

Фото: Міністерство культури України / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY