detector.media
23.03.2020 19:12
АМКУ моніторить рекламу ліків та методів профілактики коронавірусу
АМКУ моніторить рекламу ліків та методів профілактики коронавірусу
За офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) станом на сьогодні немає підтверджених та ефективних ліків від нового коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Антимонопольного комітету України.

Комітет моніторить рекламу, щоб не допустити поширення на території України інформації, що вводить в оману, про коронавірус.

«Поширення фармацевтичними компаніями та іншими учасниками ринку реалізації лікарських засобів інформації про те, що препарат їх виробництва має профілактичну або лікувальну дію щодо коронавірусів, за відсутності лабораторних, вірусологічних та наукових досліджень, є неправдивою інформацією, отже, міститиме ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції», - йдеться в повідомленні АМКУ.

У Комітеті вважають неприпустимим розповсюдження в умовах пандемії неправдивої інформації про лікувальні властивості лікарських засобів, або про неперевірені методи профілактики/лікування.

У разі виявлення подібних фактів органи Комітету будуть приймати рішення про накладання на таких суб'єктів господарювання штрафів у розмірі до 5% відсотків доходу від реалізації продукції за 2019 рік.

Раніше виробник «Декасану» вибачився за некоректну рекламу про лікування коронавірусу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY