detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
23.03.2020 14:51
Перспективи держави в токшоу вже характеризують словом «жопа» – моніторинг
Перспективи держави в токшоу вже характеризують словом «жопа» – моніторинг
А Савік Шустер стверджує, що коронавірус любить мед.

Панівною темою в політичних ток-шоу є пандемія коронавірусу та рівень (не)готовності держави до боротьби з нею. У виступах політиків, чиновників та експертів траплялось чимало неперевіреної та відверто неправдивої інформації, а також проявів паніки. Про це йдеться в моніторингу токшоу за 16 — 20 березня 2020 року.

Зокрема, політкоментатор Юрій Романенко у токшоу «Право на владу» на каналі «1+1» стверджував, що державі може настати «жопа», а народний депутат України Олександр Дубінський анонсував початок мародерства та закликав глядачів купувати валюту.

Ведучий токшоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» відзначився твердженням, що коронавірус любить мед. Савік Шустера не пояснив, звідки він узяв цю інформацію, а жодних доказів того, що це правда, «Детектору медіа» знайти не вдалося. Крім того, одним із спікерів програми став завсідник каналу «Україна», лідер Радикальної партії Олег Ляшко, який стверджував, що прогнозував шалені збитки для української економіки від епідемії ще в лютому.  

Герой передмови токшоу «Пульс» на «112», представник «Опозиційної платформи — За життя» і колишній журналіст Володимир Кацман, поширював фейк про футболіста Криштіану Роналду: «Я не знаю, правда или не правда, но Криштиану Роналду ж там правда лечит людей». Колишній генпрокурор Святослав Піскун, який раніше говорив, що «бачить рак і лікує безпліддя», сказав, що від коронавірусу може захистити прополіс, а саму хворобу назвав «недоробленою бактеріологічною зброєю». Як і Дубінський, Піскун прогнозував початок мародерства і дефіцит продуктів. Голод віщувала й колишня нардепка Надія Савченко, а чинний депутат від ОПЗЖ Олександр Качний озвучував конспірологічні теорії — мовляв, вірус поширюють координовано. Більше про маніпуляції у токшоу читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: Київська міська державна адміністрація / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY