detector.media
23.03.2020 12:09
Кінопродюсер Гарві Вайнштейн заразився коронавірусом
Кінопродюсер Гарві Вайнштейн заразився коронавірусом
Кінопродюсер Гарві Вайнштейн, якого засудили до 23 років в’язниці за зґвалтування та сексуальне насильство, заразився коронавірусом COVID-19.

Про це повідомив президент Асоціації працівників виправних закладів штату Нью-Йорк та поліції Майкл Пауерс, передає ВВС.

У в’язниці «Венде» (штат Нью-Йорк) Гарві Вайнштейну зробили тест на коронавірус, який показав позитивний результат. Зараз він знаходиться в ізоляції.

Адвокату кінопродюсера Імрану Ансарі не повідомили про діагноз Гарві Вайнштейна. «Зважаючи на стан здоров'я пана Вайнштейна, ми, звичайно, стурбовані, якщо це правда. Ми пильно стежимо за ситуацією», – сказав пан Ансарі.

Перед в’язницею «Венде» кінопродюсер перебував у тюрмі «Рікерс-Айленд» в Нью-Йорку та лікарні, де його лікували від проблем із серцем та болю в грудях.

Як писав ДМ, Верховний Суд у Нью-Йорку 11 березня 2020 року засудив до 23 років ув'язнення кінопродюсера Гарві Вайнштейна, якого визнали винним у зґвалтуванні третього ступеня і сексуальному насильстві першого ступеня.

Нагадаємо, про те, що американський продюсер Гарві Вайнштейн десятками років відкуплявся від звинувачень в сексуальному переслідуванні, стало відомо з розслідування газети The New York Times.  

Після того, як правда стала відомою, Вайнштейна звільнили з The Weinstein Company, а його дружина Джорджина Чапман подала на розлучення. Також численні жертви продюсера почали відкрито заявляти про його неприпустиму поведінку, серед них - відомі акторки Анджеліна Джолі та Гвінет Пелтроу.

Пізніше голлівудська акторка Роуз Макгоун звинуватила Вайнштейна у зґвалтуванні. Британська акторка Кадіан Ноубл також сказала, що продюсер домагався її в готельному номері у французьких Каннах. Акторка Пас де ла Уерта заявила, що Харві Вайнштейн двічі її зґвалтував.

Після статті в New York Times Вайнштейна виключили з Британської академії кіно.

Через велику кількість заяв щодо сексуальних домагань у Лос-Анджелесі заявили, що створять підрозділ з розслідувань сексуальних домагань у Голлівуді.

Окружну прокуратуру Манхеттена критикували за бездіяльність, оскільки вона не висувала продюсеру звинувачень, незважаючи на те, що його дії набули широкого публічного розголосу та дали поштовх до початку руху #MeeToo. Розслідування щодо Вайнштейна були в різний час ініційовані в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні.

Фото: Reuters

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY