detector.media
25.03.2020 16:13
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про засідання в режимі відеоконференції (ДОПОВНЕНО)
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про засідання в режимі відеоконференції (ДОПОВНЕНО)
Ініціатором виступив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Законопроєкт №3250 зареєстровано 20 березня, повідомляється на сайті парламенту.

Документ передбачає проведення пленарних засідань Верховної Ради і засідань її комітетів у режимі відеоконференції на період карантину через поширення коронавірусу.

Профільним комітетом визначили Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.

ДОПОВНЕНО: 

Відповідно до законопроекту тимчасово протягом 60 днів з дня набрання чинності закону допускається проведення пленарних засідань Верховної Ради та засідань парламентських комітетів в режимі відеоконференції.

Такі засідання можуть проводитися виключно з метою розгляду нормативних документів, які мають особливу важливість і пов’язані з запобіганням виникненню і поширенню, локалізацією і ліквідацією спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), забезпеченням національної безпеки та оборони, економічного добробуту та прав людини.

Рішення про проведення пленарного засідання парламенту в режимі відеоконференції може прийматися головою Верховної Ради за пропозицією Президента України або не менш як однієї третини народних депутатів від конституційного складу парламенту.

Апарат Верховної Ради України забезпечує інформування народних депутатів України про дату, час, порядок денний такого пленарного засідання шляхом розміщення відповідної інформації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України з одночасним направленням цієї інформації на офіційну електронну адресу кожного народного депутата України не пізніш як за 24 години до його початку.

Верховна Рада проводить засідання в режимі відеоконференції у будинку Верховної Ради (місто Київ, вул. Грушевського, 5) у залі засідань парламенту або у залі, в якому відбуваються засідання погоджувальної ради депутатських фракцій/груп).

Рішення про визначення зали, у якій проводитиметься пленарне засідання в режимі відеоконференції, приймається головою Верховної Ради.

Під час проведення пленарного засідання Верховної Ради в режимі відеоконференції у залі, в якому відбувається таке засідання, можуть перебувати лише: голова, перший заступник та заступник голови Верховної Ради; особа, визначена доповідачем законопроекту; голова (або представник) комітету, визначеного головним; члени лічильної комісії; по одному представнику від кожної депутатської фракції/групи; працівники апарату парламенту, які виконують функцію з обслуговування пленарних засідань. Інші народні депутати беруть участь у пленарному засіданні в режимі відеоконференції.

Голосування народних депутатів України на пленарному засіданні Верховної Ради України в режимі відеоконференції відбувається, починаючи від найбільшої за чисельністю депутатської фракції до найменшої, поіменно.

За словами кількох джерел «Детектора медіа», законопроєкт може не набрати достатньої кількості голосів, оскільки частина депутатів вважає неправомірним такий режим проведення пленарних засідань.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Шахов повідомив, що в нього 18 березня виявили коронавірусну інфекцію COVID-19.

12 березня Сергій Шахов ходив на ефір програми «ІнфоВечір» на 5-му каналі, а 13 березня він був на ефірі програми продакшену «Ера-медіа» «Доброго ранку, країно», яка виходить на «UA: Першому».

Президент Володимир Зеленський 18 березня заявив, що встановлено повний перелік осіб, з якими контактував останнім часом Сергій Шахов. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, своєю чергою, повідомив, що на 18 березня було встановлено 50 осіб, які контактували з нардепом – під час його зустрічей в Верховній Раді та виступів в ефірах декількох телеканалів. За його словами, робота по виявленню зав’язків пана Шахова продовжується.

Крім того, заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук розповіла, що всім членам Парламентського комітету з екологічної політики та природокористування, а також тим, хто безпосередньо контактував з Сергієм Шаховим, рекомендована самоізоляція на 14 днів.

Народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Юрчишин повідомив, що самоізолювався до 27 березня, оскільки контактував Сергієм Шаховим під час телеефірів 12 та 13 березня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY