detector.media
Наталія Данькова
20.03.2020 18:50
Безкоштовний контент та акції від ОТТ-сервісів на час карантину (ДОПОВНЕНО)
Безкоштовний контент та акції від ОТТ-сервісів на час карантину (ДОПОВНЕНО)
Що пропонують абонентам на час карантину Oll.tv, Megogo, «Воля», «Ланет.tv», Divan.tv, Hmara.tv.

В умовах пандемії та карантину, коли люди вимушено залишаються вдома, однією з основних розваг стає перегляд фільмів, серіалів та іншого відео. Відтак, у світі шаленими темпами зростає увага до стримінгових платформ. І це вже призвело до кількох наслідків.

По-перше, до регулювання інтернет-трафіку. Європейський Союз звернувся до стримінгових сервісів (таких, як Netflix, YouTube і Twitch) із проханням перестати показувати відео у високій якості HD, оскільки інфраструктура цього не витримує та існує загроза стабільному інтернету. А у Швейцарії навіть розглядали можливість блокування таких сервісів. Зрештою, Netflix і YouTube пристали на ці пропозиції і знизили якість відео для європейських користувачів: наприклад, Netflix скоротив трафік у європейських мережах на 25%.

По-друге, до зміни моделі кінодистрибуції. У зв’язку із закриттям кінотеатрів деякі кінокомпанії вирішили перенести прем’єри нових фільмів на онлайн-платформи. Так, Universal Pictures із 20 березня випустила релізи своїх і партнерських фільмів «Людина-невидимка», «Полювання» та «Емма» на VOD-платформах за передплатою 19,99 доларів (перегляд доступний протягом 48 годин). А у квітні планує на VOD прем’єру мультфільму «Тролі 2. Світове турне».

В Україні увага до контенту ОТТ-сервісів та VOD-платформ теж зростає. За словами Сергія Бойка, керівника консалтингової компанії Big Data UA, яка проводить вимірювання телеперегляду IPTV/OTT, загальний обсяг телеперегляду виріс приблизно на 20%. За тиждень Big Data UA планує підготувати аналіз по каналах і жанрах. За словами Бориса Данилова, директора компанії Digital Screens (сервіс Oll.tv), телеперегляд як лінійного телебачення, так і VOD значно зросли та досягли в будні показників вихідних.

Ідучи назустріч аудиторії, низка українських ОТТ-сервісів та VOD-платформ вирішили надати глядачам доступ до безкоштовного контенту.

Зміна принципів роботи в умовах карантину

18 березня представники найбільших українських OTT та VOD-платформ і медіагруп, зібралися на онлайн-конференцію, щоб обговорити, як індустрія може відповісти на виклики й виробити стратегію та принципи роботи в умовах карантину. «Від початку карантину трафік на платформи зріс на 10-15%, а отже, вони, як і телеканали, мають транслювати офіційно підтверджені новини про перебіг пандемії, а також створити спеціальні безкоштовні та пільгові пакети для українців на термін дії карантину», – прокоментував результати наради голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики та почесний президент «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

Деякі українські відеосервіси (наприклад, Megogo та Oll.tv) почали впроваджувати акційні пропозиції та доповнили пакети безкоштовного контенту ще до згаданої онлайн-конференції. А на нараді з головою комітету обговорювали також розміщення на сервісах контенту, наданого Міністерством охорони здоров’я, розповів директор з маркетингу та стратегії Megogo Іван Шестаков. «Учасники домовилися, що в разі необхідності додаткової інформаційної підтримки або реалізації будь-якого проекту, будуть об'єднані зусилля телеком-провайдерів і представників вищих державних органів - Офісу Президента України та МОЗ», – уточнила директорка з маркетингу «Волі» Сандра Крауіня.

Пільгові та безкоштовні пакети від українських ОТТ-сервісів та VOD-платформ

«Детектор медіа» зібрав в ОТТ-провайдерів інформацію про їхні нові пропозиції для абонентів на час карантину. Матеріал буде доповнюватися в разі отримання додаткової інформації.

Oll.tv

З 18 березня сервіс онлайн-телебачення Oll.tv відкрив існуючим користувачам вільний доступ до понад 200 популярних світових серіалів у відеотеці. Серед них – «Світ Дикого Заходу», «Новий Папа», «Чужинець». Ці та інші популярні серіали HBO будуть доступні всім активним користувачам сервісу в розділі «Амедіатека» впродовж двох тижнів.

Також серіали й фільми разом з більшістю телеканалів (понад 160) будуть включені в безкоштовний тижневий період для нових користувачів. На Oll.tv, зокрема, присутні й українські фільми, і їхня кількість зростатиме. Тут можна переглянути й низку номінантів на національну кінопремію «Золота дзиґа»: «Додому», «Крути 1918», «Людина з табуретом», «Брама», «Гніздо горлиці», «Чужа молитва», «Дике поле», «Герой мого часу», «Міф», «Стрімголов», «Тепер я буду любити тебе», «Мої думки тихі» (з 25 березня), «Коли падають дерева» ( з 1 травня).

«Ми вже відкрили вільний доступ до понад 200 популярних серіалів та продовжуємо розглядати інші варіанти забезпечення глядачів додатковим контентом у цей непростий період. Зокрема, найближчим часом на сервісі буде додано значну кількість фільмів національного виробництва, у тому числі й ексклюзивного – “Додому”, “Мої думки тихі”, “Брама” та інші. Також для отримання оперативної інформації щодо ситуації в Україні та світі залишається у відкритому доступі на Oll.tv інформаційний канал “Україна 24”», – розповів директор платформи Борис Данилов.

Megogo

У зв’язку з періодом карантину медіасервіс Megogo додав у бібліотеку безкоштовного контенту близько 100 фільмів. Як і раніше, безкоштовний контент можуть переглядати навіть не зареєстровані користувачі на всіх платформах, зокрема, й на веб-версії та додатках на Smart TV та смартфонах.

Серед 100 нових безкоштовних фільмів: драма «Мисливець з Волл-стріт», бойовик «Загублене місто Z», фантастика «Хмарний атлас», мюзикл «Хоч раз у житті» та багато інших американських та європейських стрічок. Більшість контенту має сурдопереклад для можливості переглянути користувачам із вадами слуху, а також – тифлокоментарі для людей із вадами зору.

Загалом у бібліотеці Megogo понад 10 000 одиниць безкоштовного контенту, із них понад 4500 фільмів та 1500 мультфільмів. До переліку безкоштовних фільмів, що доступні користувачам Megogo вже досить тривалий час, входять і такі новинки: історія, заснована на реальних подіях «Готель Мумбаї», пригодницька драма «Арктика», детектив із Блейк Лайвлі «Проста послуга», фантастичний трилер «Зараза» про пандемію, що вийшов у 2011 році, а останніми днями став суперхітом VOD-платформ.

«Також уже досить давно у нас діє акція для нових передплатників – пробний період за 1 грн. Таким чином пакет “ТБ і Кіно: Оптимальний” можна протестувати протягом 1 місяця. А пакет “ТБ і Кіно: Максимальний” можна спробувати за 25 грн протягом тижня. Також кілька тижнів тому ми запустили акцію, яка дає можливість отримати 50% знижку при покупці передплати “ТБ і Кіно: Максимальна” одразу на 24 місяці», – розповів директор з маркетингу і стратегії Іван Шестаков.

«Воля»

Провайдер «Воля», який має свій ОТТ-сервіс, теж на час карантину (із 17 березня по 3 квітня) відкрив абонентам доступ до всіх телеканалів (окрім каналів «Футбол 1 HD», «Футбол 2 HD» і каналів додаткового пакету «Нічний») та онлайн-кінотеатрів «Воля Cinema» та FoxNow.

Ця послуга доступна для передплатників послуги інтерактивного ОТТ IP і тих, хто користується телебаченням «Воля» з мобільних пристроїв та Android TV. У цей час абоненти зможуть дивитися фільми та серіали на власних телеканалах «Воля Cine +».

«Крім того, для безпеки та збереження здоров'я наших абонентів і співробітників усе обслуговування буде виконуватися віддалено. В умовах карантину призупинена робота Центрів продажів та обслуговування. Абоненти можуть використовувати наші зручні дистанційні сервіси без оформлення заявки на виклик техніка і перенести час візиту фахівця до поліпшення епідемічної ситуації», – повідомила пресслужба компанії.

Директорка з маркетингу «Волі» Сандра Крауіня  також додала, що за консультацією можна звернутися до спільноти «Воля Клуб» club.volia.com або на офіційну сторінку Facebook: «Наш колл-центр також працює у звичайному режимі. Однак вживаються заходи, щоб і співробітників колл-центру перевести на віддалений режим роботи. Для них закуповуються гарнітури, тестуються системи, які дозволять консультантам працювати дистанційно». За її словами, перевести в дистанційний режим деяких технічних працівників компанії не вдалось, адже вони мають усувати пошкодження в квартирах абонентів. Але для їхньої безпеки закуплені антисептики та маски. А для частини співробітників бек-офісів організовано корпоративний транспорт.

«Ланет.tv»

Сервіс онлайн-телебачення «Ланет.tv» дарує промокод для нових користувачів, за яким можна отримати доступ до перегляду топ-каналів групи Viasat та інших протягом п’яти тижнів. Зокрема, власники промокоду зможуть переглядати VIP Premiere, VIP Megahit, VIP Comedy, Epic Drama, TV1000 East, TV1000 Action, TV1000 World Kino, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, Viasat History HD, Viasat Nature HD, Viasat Sport.

«Щоб скористатися пропозицією, достатньо зареєструватися в сервісі та активувати промокод tv_karantyn до 06.04.2020. Після активації користувач отримає на рахунок 150 грн: 75 грн на основний і 75 грн на бонусний», – повідомляє сервіс. Ці кошти користувачі можуть використати, щоб замовити один з телевізійних пакетів. Наприклад, міні-пакет /TV1000 (VIP Premiere, VIP Megahit, VIP Comedy, TV1000, TV1000 Action, TV1000 World Kino, Epic Drama); міні-пакет /Viasat (Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explore, Viasat Sport); пакети /Core + /Viasat на 5 тижнів, пакет /Baza на 5 тижнів або пакет /Prime на 1 тиждень.

Divan.tv

За словами засновника Divan.tv Андрія Колодюка, його ОТТ-сервіс із 17 березня на 30 днів відкрив безкоштовний доступ до фільмів та до 16 кіноканалів. «Карантин – це не час для нудьги. Набагато краще заповнити своє дозвілля якісними фільмами і серіалами», – йдеться на сайті сервісу. Для доступу до пакету «Фільмовий» на сайті Divan.tv потрібно активувати промокод q1q1. Пропозиція діє до 1 квітня тільки для нових абонентів.

Hmara.tv

ОТТ-платформа Hmara.tv теж відкрила безкоштовний доступ до 86 українських каналів. А також надає на 30 днів безкоштовне тестове користування сервісом кожному новому абоненту.

«Київстар ТБ»

ОТТ-платформа «Київстар ТБ» відкрила для всіх своїх користувачів доступ до всіх новинних та шести дитячих телеканалів, а також до відеобібліотеки онлайн-кінотеатру ivi без додаткової плати. Бібліотека складається з понад 7000 фільмів та серіалів, а пропозиція діятиме з 20 березня по 5 квітня.

Також, щоб підтримати абонентів, які вимушені залишитися вдома на період карантину, оператор забезпечує однаковий доступ до контенту всім користувачам «Київстар ТБ», незалежно від обраного ними тарифу. На сьогодні в тарифній лінійці «Київстар ТБ» є три пакети послуг – «Базовий», «Комфортний», «Максимальний HD».

Для тих абонентів, які користуються послугами «Київстар ТБ» тільки на смартфоні, також доступний тариф без додаткової плати «Легкий», у якому в наявності є 57 телеканалів та базова відеотека. На період з 20 березня по 5 квітня в тариф також додані всі 50 новинних та інших телеканалів, доступних у пропозиції оператора, включно з іноземними. Серед них – розважальні Nickelodeon, Spike, Paramount Channel.

«Сподіваємося, що цей непростий період наші користувачі зможуть провести з користю та насолодитись доступом до широкого асортименту якісного та цікавого контенту», − зазначив Павло Рибак, керівник проєкту «Київстар ТБ».

Колаж: Українська кіноакадемія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY