detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
19.03.2020 17:13
Роман Чайка та четверо працівників 5 каналу знаходяться на карантині після телеефіру з Шаховим
Роман Чайка та четверо працівників 5 каналу знаходяться на карантині після телеефіру з Шаховим
Ведучий програми «Інформаційний вечір» Роман Чайка та ще четверо працівників 5-го каналу, які контактували з інфікованим на коронавірус народними депутатом Сергієм Шаховим під час телеефіру 12 березня, знаходяться на 14-денному карантині.

Про це «Детектору медіа» повідомила шефредакторка каналу Ірина Герасимова.

За її словами, усі п’ятеро працівників 19 березня пройшли тест на коронавірус у приватній клініці. Тести показали негативний результат.

«Детектор медіа» також звернувся по коментар до продакшену «Ера-медіа», оскільки в його програмі «Доброго ранку, країно» Сергій Шахов брав участь 13 березня.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Шахов повідомив, що в нього 18 березня виявили коронавірусну інфекцію COVID-19. Водночас він уточнив, що ще не отримав офіційних документів, які б це підтверджували. Пресслужба Верховної Ради, своєю чергою, повідомила, що нардеп був відсутній на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня та на позачерговому засіданні парламенту 17 березня. Попри це, Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що медики проводять усі необхідні дослідження та епідемічне розслідування. Зокрема, встановлюють всіх особи, які контактували з паном Шаховим, для проведення необхідних тестів.

12 березня Сергій Шахов ходив на ефір програми «ІнфоВечір» на 5-му каналі, а 13 березня він був на ефірі програми продакшену «Ера-медіа» «Доброго ранку, країно», яка виходить на «UA: Першому».

Президент Володимир Зеленський 18 березня заявив, що встановлено повний перелік осіб, з якими контактував останнім часом Сергій Шахов. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, своєю чергою, повідомив, що на 18 березня було встановлено 50 осіб, які контактували з нардепом – під час його зустрічей в Верховній Раді та виступів в ефірах декількох телеканалів. За його словами, робота по виявленню зав’язків пана Шахова продовжується.

Крім того, заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук розповіла, що всім членам Парламентського комітету з екологічної політики та природокористування, а також тим, хто безпосередньо контактував з Сергієм Шаховим, рекомендована самоізоляція на 14 днів.

Народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Юрчишин повідомив, що самоізолювався до 27 березня, оскільки контактував Сергієм Шаховим під час телеефірів 12 та 13 березня.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY