detector.media
19.03.2020 16:31
Російський RT поки не випускатиме нові проєкти через скорочення бюджету
Російський RT поки не випускатиме нові проєкти через скорочення бюджету
Російський пропагандистський міжнародний телеканал RT переглядає бюджет через падіння курсу рубля.

Про це 18 березні повідомила головна редакторка RT Маргарита Симоньян у Twitter.

За її словами, оскільки бюджет зараз переглядають RT припиняє укладати договори, спрямовані на розвиток та нові проєкти.

«Ми отримуємо фінансування в рублях, а витрачаємо переважно у валюті, оскільки ведемо мовлення за кордоном. Тобто, за фактом наш бюджет вже скоротився майже на стільки, на скільки впав рубль», – зазначила вона.

Нагадаємо, 2 жовтня 2019 року стало відомо, що найбільше грошей з бюджету РФ має отримати Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія (ВГТРК), заступником гендиректора якої є пропагандист Дмитро Кисельов. Вона має отримати 339 млн євро. У цей медіахолдинг входять канали «Россия 1», «Россия 2», «Россия 24», «РТР Планета» тощо.

На фінансування RT (Russia Today) запланували 325 млн євро. «Первый канал» отримає 92 мільйони євро, які покриватимуть виробництво, придбання та трансляцію контенту.

Також британські дослідники проаналізували, як RT та Sputnik маніпулювали темами отруєння Скрипалів, НАТО та загалом ситуацією у країнах Заходу. Про Україну та західні держави ці медіа найбільше говорили у контексті політичних провалів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY