detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
19.03.2020 16:10
Керівники філій Концерну РРТ звинувачують гендиректора в неефективному управлінні та скороченнях – він запевняє, що проводить реорганізацію
Керівники філій Концерну РРТ звинувачують гендиректора в неефективному управлінні та скороченнях – він запевняє, що проводить реорганізацію
Керівники обласних філій Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення у зверненні до прем’єр-міністра України Дмитра Шмигаля та секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова закликають урятувати підприємство від банкрутства.

Про це йдеться у листі, який підписали восьмеро керівників Львівської, Вінницької, Волинської, Закарпатської, Тернопільської, Рівенської, Хмельницької та Чернівецької філій.

Вони звертають увагу на те, що після вимкнення аналогового телебачення Концерн перебуває у складних економічних умовах. Та крім цього, на їхню думку, фінансово-економічна ситуація ускладнилась унаслідок «неузгоджених та непослідовних дій генерального директора». «Які призвели до того, що Концерн РРТ може втратити свою платоспроможність за лічені місяці, або навіть тижні», - йдеться у зверненні.

Така ситуація, на їхню думку, склалася через дебіторську заборгованість, яка складає 229 млн грн за 2019 рік. Наприклад, як ідеться в листі, борги Національної суспільної телерадіокомпанії України перед Концерном РРТ складають 90,9 млн грн, «Інтертелекому» - 30,65 млн грн, «Зеонбуду» - 71,8 млн грн. Щодо останнього боргу керівники філій переконані, що він зумовлений «неефективним юридичним веденням судових процесів дирекцією», через що були програні суди проти цифрового провайдера. А договори на цей рік з НСТУ та «Зеонбудом» не укладені взагалі.

Також у листі йдеться, що Концерн зараз витрачає 30 млн грн на рік на утримання ділянок і будівель на тих об’єктах, які не використовуються після вимкнення аналогового телебачення.

Крім цього, у компанії відбуваються скорочення: у 2019 році було скорочено 528 осіб (28% штату). Ці кадрові зміни, за словами підписантів звернення, розпочалися після приходу на посаду керівника Сергія Мікрюкова.

«У разі продовження економічного занепаду Концерну РРТ побудова державної цифрової телевізійної мережі (МХ-7. – ДМ) стає неможливою», – йдеться в листі.

Підписанти вимагають аудиту фінансово-господарської діяльності, проведення аналізу ефективності позовної роботи з дебіторами та вжиття заходів, що врятують підприємство від банкрутства.

Генеральний директор концерну Сергій Мікрюков у коментарі «Детектору медіа» сказав, що вважає звинувачення підписантів листа безпідставними.

«Більшість фактів, які наводять у листі, мене взагалі не стосуються. Вони були до мого призначення або відбувалися не за моєї участі. Інші факти перекручені та не містять повної інформації. Я взагалі не розумію, як мене можна звинувачувати в цьому», - сказав він.

Пан Мікрюков планує писати відповідь на це звернення до керівництва держави, у якому хоче викласти свою позицію довкола ситуації в Концерні.

«Концерн зараз потребує реорганізації, зміни. У тому форматі, у якому він був раніше, підприємство вже не може працювати. І всі мої дії в цьому напрямку викликають у керівників, які по 20-30 років сидять на своїх посадах, занепокоєння своїм майбутнім. Адже їхні фінансові показники дуже не радують. І як вони в цих умовах з надто великим штатом намагаються надалі працювати? – сказав він. – Я запропонував шляхи реорганізації, яка відображена у стратегії розвитку. Ми цю стратегію затвердили і по ній працюємо».

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України наприкінці січня 2020 року призначив генеральним директором Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Сергія Мікрюкова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY