detector.media
19.03.2020 13:25
МОЗ закликало журналістів не «гнатися за гучними заголовками» та перевіряти інформацію
МОЗ закликало журналістів не «гнатися за гучними заголовками» та перевіряти інформацію
Міністерство охорони здоров’я повідомило, що в медіа поширюється багато недостовірної інформації й маніпуляцій щодо пандемії коронавірусу.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав ЗМІ та українців перевіряти інформацію й користуватися лише офіційними джерелами. Про це він сказав під час відеозвернення, яке оприлюднили 19 березня на Facebook-сторінці МОЗ.

«У засобах масової інформації поширюється багато недостовірної інформації й маніпулювання фактами. У зв’язку з цим хочу звернутися до кожного журналіста й кожного українця – закликаю всіх перевіряти інформацію. <…> Закликаю засоби масової інформації – не женіться за гучними заголовками. Ваша допомога – це виважена та перевірна інформація. Лише спільно ми зможемо комунікувати ефективно», – заявив він.

Пан Ляшко також попросив зберігати спокій та дотримуватися умов карантину.

«Українці, будь ласка, до кожного повідомлення чи перепосту ставтеся дуже відповідально і критично, тому що вірус паніки значно серйозніший, ніж коронавірус. Довіряйте офіційним джерелам інформації й зберігайте спокій», – додав він.

Нагадаємо, до адміністративної відповідальності за маніпуляції щодо коронавірусу та спроби дестабілізації суспільної обстановки притягнуто п'ять осіб у Чернівецькій та Луганській областях. В Одесі на провокатора відкрито кримінальне провадження.

18 березня президент Володимир Зеленський закликав не довіряти фейкам та «страшилкам» про коронавірус і користуватися лише офіційними джерелами інформації.

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY