detector.media
18.03.2020 14:40
Сергій Шахов розповів онлайн, як захворів на коронавірус
Сергій Шахов розповів онлайн, як захворів на коронавірус
Народний депутат Сергій Шахов повідомив, що в нього 18 березня виявили коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це він розповів під час прямої трансляції на свої сторінці у Facebook.

«Відчуваю себе нормально. Усе почалося три дні тому, а саме: температура почалася – 38°С. Я, як нормальний громадянин України, викликав лікарів і здав аналізи, спочатку на грип. Аналізи показали негативну форму», – сказав нардеп.

Наступного дня, за його словами, лікарі зробили забір аналізів на коронавірус. «Лише сьогодні зателефонували з лабораторії й сказали мені, що підтверджується коронавірус», – повідомив пан Шахов.

Водночас він уточнив, що ще не отримав офіційних документів, які б це підтверджували: «Якщо я отримаю документ з державної лабораторії, що я все ж таки захворів – буду доповідати кожен день, що відбувається з моїм організмом. Хочу, щоб всі знали – паніка сьогодні нікому не на користь. Треба паніку прибирати й максимально дезінфікувати свій організм. Я сьогодні знаходжуся на карантині, вдома».     

Пресслужба Верховної Ради, своєю чергою, повідомила, що Сергій Шахов був відсутній на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня та на позачерговому засіданні парламенту 17 березня. Попри це, Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що медики проводять усі необхідні дослідження та епідемічне розслідування.

«Зараз встановлюються всі особи, які контактували з народним депутатом Сергієм Шаховим, для проведення необхідних тестів. Додатково будуть проведені санітарно-епідеміологічні заходи в тих комітетах, у роботі яких брав участь політик», – йдеться в повідомленні.

Як писав ДМ, 12 березня 2020 року голова ВРУ Дмитро Разумков підписав розпорядження «Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби» від 12 березня 2020 року. Згідно з ним, журналістів у Верховній Раді на період карантину пускатимуть тільки до пресцентру. До 3 квітня 2020 року буде обмежено допуск до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень парламенту усіх осіб, окрім народних депутатів України, працівників Аппарату ВР, помічників-консультантів нардепів.

Журналістів та працівників ЗМІ на період карантину – з 13 березня до 3 квітня 2020 року – пускатимуть до Верховної Ради за тимчасовими картками акредитації. Працівники телеканалів отримають по дві такі картки (для журналіста та оператора); працівники інформаційних агентств, радіо та інтернет-видань – по одній. Водночас під час входу до приміщення Ради додатково необхідно буде пред'явити постійну картку акредитації та паспорт.
Водночас представників ЗМІ без медичних масок або респіраторів не допускатимуть до приміщення, а також можуть позбавити тимчасових карток акредитації.

Фото: Сергій Шахов / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY