detector.media
18.03.2020 12:53
Телекомпалата просить через карантин продовжити переговори щодо тарифів організацій колективного управління
Телекомпалата просить через карантин продовжити переговори щодо тарифів організацій колективного управління
Телекомунікаційна палата України просить продовжити термін ведення переговорів щодо встановленні тарифів для організацій колективного управління (ОКУ) за кабельну ретрансляцію.

З відповідним зверненням установа звернулась до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та громадської спілки «Коаліція аудіовізуальних і музичних прав».

Перемовини щодо встановлення тарифів ОКУ за кабельну ретрансляцію мають бути завершені не пізніше за 10 квітня. Однак Телекомпалата України переконана, що у зв’язку з карантином цей термін має бути подовжений.

«На 17 березня 2020 року було заплановано провести другий переговорний день щодо встановлення тарифів по відрахуванням за кабельну ретрансляцію в залі засідань Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.Однак з урахуванням обмежувальних карантинних заходів через коронавірус, нам в останню мить відмовили у проведені таких переговорів у приміщенні Національної ради, а тому було прийнято рішення провести відеоконференцію. Проте, взяти участь у вказаній відеоконференції не в усіх була можливість», - йдеться у листі.

Відповідно представники Телекомпалати звертають увагу на те, що кількість учасників переговорів перевищує 10 осіб. А урядовим рішенням з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.

«Ми пропонуємо підтримати нашу пропозицію стосовно продовження строку переговорів на строк, який буде діяти карантин на території України, - йдеться у листі, - Оскільки вважаємо, що ми як сторони переговорного процесу можемо спільно дійти згоди та прийняти виважене рішення стосовно продовження строку переговорного процесу враховуючи обставини, які не залежать від жодної сторони».

Нагадаємо, у травні 2018 року було ухвалено закон «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав». Закон регулює діяльність організацій колективного управління майновими правами суб’єктів авторського права і (або) суміжних прав в Україні. Зокрема, у документі визначається процедура акредитації таких організацій. Зараз їх в Україні 19. Однак за рік після прийняття закону єдині тарифи ринок так і не визначив.

Організації колективного управління (ОКУ) – це установи, яким автори творів або інші правовласники можуть передавати свої повноваження на управління авторськими або суміжними правами. ОКУ можуть від імені правовласників укладати договори з користувачами, погоджувати розмір винагороди (роялті), збирати, розподіляти і виплачувати зібрану винагороду. Саме вони забезпечують захист прав інтелектуальної власності музикантів, письменників, художників та інших правовласників.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY