detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
17.03.2020 14:05
NewsOne створює видимість «діалогу» з Держдумою Росії, ігноруючи факти – моніторинг
NewsOne створює видимість «діалогу» з Держдумою Росії, ігноруючи факти – моніторинг
Говорити про поїздку нардепів від «Опозиційної платформи – За життя» в Росію на «Український формат» покликали лише проросійських політиків.

Автори та учасники ток-шоу «Український формат» на телеканалі NewsOne подали приватну поїздку низки депутатів від «Опозиційної платформи – За життя» в Росію та зустріч із російськими політиками як «міжпарламентський діалог». Заперечити цю тезу не було кому, адже до студії ток-шоу обговорювати поїздку запросили тільки представників ОПЗЖ та інших проросійських політиків та політкоментаторів. Про це йдеться в моніторингу політичних ток-шоу за 9 — 13 березня 2020 року.

Творці «Українського формату» намагались переконати глядачів, що поїздка ОПЗЖ є переговорами між парламентами двох держав «заради миру», й ці дії підтримують Німеччина та Франція. Ні перше, ні друге не відповідає дійсності. Апарат Верховної Ради України офіційно назвав поїздку нардепів до Москви приватною й наголосив, що вони представляли лише свою політичну силу, а не Україну. Інформація про це була оприлюднена за шість годин до початку ток-шоу, однак в ефірі не пролунала. Що ж до підтримки Німеччини, то на зустрічі з Віктором Медведчуком – неформальним власником каналу NewsOne – були представники лише проросійської фракції тамтешнього парламенту, а також двоє з Соціал-демократичної партії, яка не висловила підтримки ініціативам ОПЗЖ.

Було в ефірі програми й маніпулятивне опитування: «Чи треба йти на компроміс заради миру?» без уточнення, про які саме компроміси йдеться. «Лише 3% гарячих голів вважають, що ні», -- підбив підсумок опитування ведучий програми.

У другій частині програми, присвяченій коронавірусу, взяли участь представники «Слуги народу». Отже, не залучати до обговорення зустрічі ОПЗЖ із російськими політиками представників інших політичних сил та влади – свідоме рішення авторів програми. Більше про маніпуляції в політичних ток-шоу читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: zagittya.com.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY