detector.media
13.03.2020 13:40
На період карантину журналістів у Раду пускатимуть за тимчасовими картками акредитації (ДОПОВНЕНО)
На період карантину журналістів у Раду пускатимуть за тимчасовими картками акредитації (ДОПОВНЕНО)
Журналістів та працівників ЗМІ на період уведеного через загрозу поширення коронавірусу карантину – з 13 березня до 3 квітня 2020 року – пускатимуть до Верховної Ради за тимчасовими картками акредитації.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Працівники телеканалів отримають по дві такі картки (для журналіста та оператора); працівники інформаційних агентств, радіо та інтернет-видань – по одній. ДОПОВНЕНО: Водночас під час входу до приміщення Ради додатково необхідно буде пред'явити постійну картку акредитації та паспорт. 

Журналісти матимуть можливість працювати виключно в кулуарах третього поверху – у пресцентрі, де будуть встановлені телевізори для онлайн-трансляції засідань парламенту. Там також проходитимуть брифінги голів комітетів, керівників депутатських фракцій та інших народних депутатів.

Крім того, парламентський телеканал «Рада» транслюватиме пленарні засідання, засідання комітетів і тимчасових слідчих комісій, Погоджувальні ради депутатських фракцій (депутатських груп). Фото- та відеоматеріали викладатимуть на офіційному сайті Верховної Ради. 

Для оформлення акредитаційних карток необхідно зареєструватися на офіційному сайті в розділі «Акредитація». Картки акредитації на ЗМІ можна отримувати з 13-00 13 березня 2020 року за адресою: вул.М.Грушевського, 26/1, готель «Київ», к. 507. Також картки акредитації можливо буде отримати у понеділок, 16 березня 2020 р., на першому під’їзді будівлі по вул. М.Грушевського, 5.

Як писав ДМ, 12 березня 2020 року голова ВРУ Дмитро Разумков підписав розпорядження «Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби» від 12 березня 2020 року. Згідно з ним, журналістів у Верховній Раді на період карантину пускатимуть тільки до пресцентру. До 3 квітня 2020 року буде обмежено допуск до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень парламенту усіх осіб, окрім народних депутатів України, працівників Аппарату ВР, помічників-консультантів нардепів.

Нагадаємо, з 12 березня карантин через коронавірус запровадили спершу в Києві, а потім по всій Україні. Протягом трьох найближчих тижнів буде обмежено навчальний процес і масові заходи. Що саме буде скасовано та де дізнатися достовірну інформацію про карантинні заходи — в матеріалі MediaSapiens.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY