detector.media
13.03.2020 11:43
8 березня в теленовинах залишається «святом весни і жіночності» — моніторинг
8 березня в теленовинах залишається «святом весни і жіночності» — моніторинг
Жінки на говорять про свої права, а чепуряться і їздять на шиях чоловіків.

Новини більшості українських телеканалів говорили про 8 березня не як про день боротьби за права жінок, а як про «свято весни». Частина каналів проігнорувала марш за права жінок у Києві та інших містах, натомість у новинах ішлося про привітання та попит на квіти. Про це йдеться в підсумку моніторингу новин центральних телеканалів за 2 — 8 березня 2020 року.

«Хтось святкує, а хтось ні. Та попри все 8 березня жінки намагаються причепуритися, а чоловіки — догодити своїм коханим. Чи усім вдається подарувати свято і на скільки схуднуть гаманці, дізнавалися наші кореспонденти», — наприклад, пролунало в підводці новин на «Інтері».

Сюжети про марш за права жінок 8 березня вийшли на «UA:Першому», «1+1», 5 каналі і на каналі «112».  «1+1», який стверджував, що 8 березня — це «не про квіти», напередодні показав сюжет про «святкові» змагання на курорті «Буковель», що входить у сферу бізнес-інтересів власника каналу Ігоря Коломойського: чоловіки катали жінок на шиї.

Також на каналі розповіли, як чоловіки штурмують магазини в пошуках подарунків, а жінки чепуряться і створюють черги в салонах краси.

«Україна» підготувала сюжет про те, що можна подарувати на «свято весни і жіночності». Канал «112» розповів про те, як найстильніші спортсменки отримали нагороди, а суспільний «UA: Перший» — про те, що в Івано-Франківську провели змагання з автослалому серед жінок.

5 канал повідомив про те, як військові вітали жінок із прифронтових міст, а СТБ та ICTV — про результати опитування групи «Рейтинг», яке засвідчило проблеми з ґендерною рівністю в Україні.

Більше підсумків моніторингу за минулий тиждень читайте в огляді Зої Красовської.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY