detector.media
11.03.2020 21:00
Журналіст Луканов випустив збірку «козюльок-епіграм» про Зеленського «Янелох»
Журналіст Луканов випустив збірку «козюльок-епіграм» про Зеленського «Янелох»
Раніше журналіст Юрій Луканов видавав аналогічні «Козюльки» і «Колоду від Ющенка».

Про це йдеться в оприлюдненому пресрелізі.

За назвою першої книжки епіграми від Луканова називають «козюльками». Книжка має кишеньковий формат і складається з передмови і семи розділів.

«Я тепер визначився остаточно і безповоротно. Моєю найбільш натхненною Музою, точніше Музом, є Володимир Зеленський. Ну і його видатна команда. Жоден політик до нього, жодна політична партія до "Слуги народу" не спонукали мене так часто сідати за писання. Отож, потоки моєї жовчі, які виливалися на комп’ютер у вигляді римованих козюльок, виросли в рази. За що я їм дуже вдячний», пише автор у передмові.

Крім коротких епіграм, до видання увійшли вірші. Наприклад, «Не вбивай Зеленського, Марусю!»: в ньому автор переживає за життя верховного головнокомандувача, якому «погрожує підступна атошниця Маруся Звіробій».

«Хоч, Марусю, ти й з великим понтом

Все ж погрозу заховай свою гнилу.

Поки ти відсиділась на фронті,

Мужньо з Путіним боровся він в тилу».

У «Янелох» увійшли і деякі публікації із попередніх книжок. Там є епіграми на всіх попередніх президентів України та на інших помітних політиків. А розділ «Хай квітне оргазмом життя на землі» містить твори Луканова, котрі друкувалися свого часу у збірнику «Ніч еротичної поезії», виданому братами Капрановими.

Книгу «Янелох» видано за кошти автора, її можна придбати у Юрія Луканова через Facebook, або в книгарнях. Художнє оформлення книги зробив художник Микола Костилєв, який раніше оформлював обкладинку «Колоди від Ющенка».

Юрій Луканов відомий і серйозними творами. Він свого часу був автором першої незалежної книжки про діючого на той час президента «Третій президент. Політичний портрет Леоніда Кучми». Два роки тому він видав книжку «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму». Написав близько сотні репортажів з Майдану, анексії Криму і війни на Донбасі.

Був продюсером і автором сценаріїв історичних документальних фільмів «Три любові Степана Бандери», «Хто ви є, містер Джекі?» - останній про дисидента-журналіста Валерія Марченка. Був співавтором сценарію десятисерійного документального фільму «НАТО: свій чи чужий?».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY