detector.media
10.03.2020 17:39
У Гватемалі застрелили журналіста, який раніше повідомляв про погрози
У Гватемалі застрелили журналіста, який раніше повідомляв про погрози
У Гватемалі 27 лютого невідомі стріляли в журналіста каналу TLCOM Брайана Герру, від отриманих поранень 3 березня він помер у лікарні.

Про це пише Комітет захисту журналістів (CPJ).

Гватемальська асоціація журналістів повідомила, що Брайан Герра раніше повідомляв про погрози, однак місцева поліція та генпрокуратура не реагували. Спеціальна прокуратура з питань злочинів проти журналістів, своєю чергою, заявила, що ніколи не отримувала жодного повідомлення про погрози.

У місті Хікімула 27 лютого невідомі стріляли в журналіста, коли він їхав на мотоциклі. Брайана Герру привезли до місцевої лікарні, де він п’ять днів лежав у реанімації. Він помер 3 березня. Спеціальна прокуратура з питань злочинів проти журналістів розпочала розслідування вбивства.

Комітет захисту журналістів закликав швидко й ретельно розслідувати вбивство журналіста та притягнути винних до відповідальності. Також місцеву владу просять визначити, чи пов’язане вбивство Брайана Герру з його професійною діяльністю. «Коли насильство щодо журналістів залишається невирішеним у таких місцях, як Східна Гватемала, історично гаряча точка організованої злочинності, це служить лише для подальших спроб змусити пресу замовкнути», – сказала координаторка програми Центральної та Південної Америки CPJ Наталі Саувік.

Нагадаємо, у березні 2015 року в Гватемалі жертвами смертельного нападу стали двоє журналістів – кореспондент столичної газети Prensa Libre Данило Лопес (Danilo López) та репортер столичного Radio Nuevo Mundo Федеріко Саласар (Federico Salazar). Обоє загинули на місці.

Фото: CPJ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY