detector.media
10.03.2020 11:12
Штаб Трампа подав позов проти CNN
Штаб Трампа подав позов проти CNN
Передвиборчий штаб президента США Дональда Трампа 6 березня подав до Окружного суду північного округу Джорджії позов проти американського телеканалу CNN за публікацію нібито «помилкових і наклепницьких» заяв про намір звернутися до РФ по допомогу на виборах у 2020 році.

Про це повідомляє Fox News.

Канал звинувачують у «наклепі» через публікацію статті Ларрі Ноубла від 13 червня 2019 року на CNN.com, у якій йшлося, що штаб Дональда Трампа «оцінив можливі ризики та вигоди від того, щоб знову звернутися по допомогу до Росії в 2020 році, і вирішив залишити цей варіант на столі». У штабі стверджують, що в статті «не наводиться жодних фактів чи міркувань на підтвердження цієї думки». У позові також сказано, що автор «упереджений щодо Трампа».

Крім того, у штабі додали, що юридична команда Дональда Трампа минулого місяця зверталася до CNN з проханням відкликати цей матеріал та вибачитися, але керівники ЗМІ їм відмовили.

Як писав ДМ, у жовтні 2019 року президент CNN Джеффрі Цукер отримав листа від одного з адвокатів Дональда Трампа, у якому йшлося, що президент США  вважає, що телекомпанія CNN «несправедливо, безпідставно, неетично та незаконно» висвітлює його діяльність. Там також зазначалося, що Дональд Трамп планує подати судовий позов та отримати відшкодування в максимально можливому за законом розмірі.

Нагадаємо, передвиборчий штаб президента США Дональда Трампа 26 лютого 2020 року подав до суду Нью-Йорка позов проти американської газети The New York Times. Видання звинувачують у «наклепі» та у «надзвичайній упередженості та ворожості до штабу» через публікацію статті Макса Франкела від 27 березня 2019 року, у якій йшлося про розслідування справи щодо втручання РФ у президентські вибори в США 2016 року. Зокрема, про «всеосяжну угоду» між штабом Дональда Трампа та олігархією Володимира Путіна, яка передбачала російську допомогу в боротьбі проти Хілларі Клінтон в обмін на «нову проросійську зовнішню політику» та послаблення економічних санкцій, запроваджених адміністрацією попереднього президента США Барака Обами.

3 березня 2020 року передвиборчий штаб Дональда Трампа подав до суду у Вашингтоні позов проти американської газети The Washington Post. Видання звинувачують у «наклепі». Штаб президента США подав позов через дві авторській статті, у яких йшлося про змову Дональда Трампа з Росією під час президентських виборів у 2016 році. Зокрема, Грег Саргент у матеріалі від 13 червня 2020 писав, що пан Трамп «намагався змовитися» з «широкомасштабною та систематичною» атакою Росії під час виборів 2016 року. Водночас Пол Вальдман у свій статті від 20 червня 2020 запитав – «хто знає, яку допомогу нададуть Росія та Північна Корея штабу Трампа тепер, коли він запропонував їм свою допомогу?».

Фото: Fox News

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY