detector.media
09.03.2020 20:14
Журналістці-розслідувачці Олені Адаменко погрожував невідомий чоловік
Журналістці-розслідувачці Олені Адаменко погрожував невідомий чоловік
За заявою Олени Адаменко розпочато слідство за ч.1 статті 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста».

Журналістці-розслідувачці, авторці програми «Під прицілом», яка раніше виходила на каналі Суспільного «UA:Суми», Олені Адаменко вранці 9 березня на мобільний телефон надійшли погрози від невідомого. Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні о 7:38 ранку мені подзвонили на мобільний з номеру +380 (68) 108 80 54 і сказали, що мені кінець і скоро за мною прийдуть. Сказали це російською із вставками нецензурної лайки», – повідомила Олена Адаменко.

Як повідомив представник ІМІ у Сумській області, журналістка пов’язує ці погрози зі своїми матеріалами про народного депутата Ігоря Молотка та депутата Сумської обласної ради, колишнього заступника голови Адміністрації президента Януковича Юрія Чмиря. Зокрема, з програмою «Бюджетна дорога до дачі нардепа» та «Чмирь».

А 6 і 7 березня на сайті Sumy.Today вийшли публікації Олени Адаменко «Голова Молотка: очолити Сумщину хоче сусід нардепа» та «Можливо, я помилився», - кандидат на посаду голови Сумської ОДА про недостовірні дані у декларації», які зачіпають інтереси людей, пов’язаних з Ігорем Молотком і Юрієм Чмирем.

Як повідомив регіональному представнику ІМІ т.в.о. начальника відділу комунікації ГУ Національної поліції в Сумській області Володимир Крупецьких, за заявою Олени Адаменко розпочато слідство за ч.1 статті 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста».

Нагадаємо, Олені Адаменко погрожували після виходу розслідувань на каналі «UA: Суми» у жовтні 2019-го.

24 лютого 2016 року Олені Адаменко погрожували через висвітлення роботи нелегальних заправок. Хід розслідування цієї кримінальної справи перебував під особистим контролем міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Фото: Facebook-сторінка Олени Адаменко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY