detector.media
08.03.2020 16:05
Журналіст Асєєв розповів, що найбільше в «Ізоляції» катували росіян
Журналіст Асєєв розповів, що найбільше в «Ізоляції» катували росіян
На окупованому Донбасі ідеологія «мыжебратья» діє лише в телевізорі, зазначив звільнений з полону журналіст.

Про це Станіслав Асєєв розповів в інтерв'ю в інтерв'ю у проєкті «Рандеву з Яніною Соколовою», пише сайт 24 каналу.

За словами журналіста, до українців у катівнях бойовиків на Донбасі ставляться жорстоко, але до росіян та колишніх бойовиків - ще гірше.

«До нас ставляться дуже жорстоко, б'ють, катують, але до так званого "ополчення" ставляться ще гірше. Все тому, що до них немає жодного діла нікому. Про них ніхто ніколи не напише, а жоден російський телеканал не візьме інтерв'ю про те, що з ними зробили», – розповів Асєєв.

Тому бойовики дозволяють собі буквально вбивати своїх вчорашніх "побратимів", які потрапили у підвали.

Водночас росіян, за словами журналіста, там «просто ненавидять».

«До них ставляться найжорстокіше, адже їх просто ненавидять. Оці люди, воєнні злочинці, які потрапили в "Ізоляцію", опинилися у ситуації, коли у них немає дороги назад в Україну, але вони не можуть виїхати у Росію, адже їх туди не впускають», – зазначив Станіслав Асєєв.

За його словами, на окупованому Донбасі ідеологія «мыжебратья» діє лише у телевізорі, але коли самі бойовики чи їхні прихильники потрапляють у підвали, то лише тоді розуміють, що зробили.

Нагадаємо, 29 грудня 2019-го відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками ОРДЛО. Обмін відбувся на КПВВ «Майорське» у Донецькій області. Україні повернули 76 осіб, серед яких – журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР». Пізніше представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

17 серпня 2018 року російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим журналістом «Радіо Свобода». На відео він заявляє, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики. 2 січня 2019 року, вже після звільнення, Станіслав Асєєв повідомив, що дав інтерв’ю телеканалу «Россия 24» через погрози бойовиків «розправитися з його близькими».

22 жовтня 2019 сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

В «Ізоляції» Асєєв відсидів 28 місяців з 31-го, що він провів за ґратами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY