detector.media
06.03.2020 16:46
Суд визнав винним провайдера з Сумської області через незаконну трансляцію каналів медіагруп
Суд визнав винним провайдера з Сумської області через незаконну трансляцію каналів медіагруп
Ямпільський районний суд Сумської області визнав винними у незаконній ретрансляції каналів StarLightMedia власника місцевого інтернет провайдера.

Про це повідомляє Дмитро Левін, керівник центру моніторингу контенту дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia, у коментарі «Детектор медіа».

За його словами, центр моніторингу  виявив інтернет провайдера в Сумській області, який окрім послуги інтернету, нелегально надавав ще й послугу телебачення: «Не отримавши зворотної реакції від представників компанії, вирішили звернутися в правоохоронні органи. Згодом проводилися слідчі дії: слідчий експеримент, обшук, експертизи. Після ряду проведених дій - було вручено підозру і справу передали в суд». Через рік після подачі заяви надійшло рішення суду.

«Крім того, що винний отримав рік умовного покарання, він зобов'язаний компенсувати завдані збитки нашій медіа групі. Для StarLightMedia це вже 3-е рішення суду по 176 статті. Ми раді досягнутому результату, та найближчим часом очікуємо наступні рішення судів», - наголосив Дмитро.

Микола Фаєнгольд, комерційний директор дивізіону Digital&PayTV StarLightMedia, наголосив на тому, що  медіагрупа захищає свої інтереси та інтереси своїх партнерів: «Філософія компанії StarLightMedia - не лише активно протидіяти піратському контенту, але і нівелювати несправедливу конкуренцію та піклуватися про розвиток ринку. Тож у процесі боротьби з піратством, ми захищаємо інтереси себе і своїх партнерів як в юридичному полі, так і в публічному. Пірати не тільки нехтують правилами, вони, найперше,  крадуть інтелектуальну власність та порушують ринкову конкуренцію».

Загаданий провайдер також незаконно ретранслював канали «1+1 медіа».

Нагадаємо, у грудні 2019 року у Львові суд на три роки позбавив волі зловмисника через підключення до мережі «Волі».

У вересні 2019 року прокуратура Львівської області повідомила про оголошення підозри учасникам міжрегіональної організованої групи, яка створила сервіс інтернет-телебачення з трансляції телеканалів без згоди правовласників. Сума збитків правовласників оцінюється у понад 2 млн грн.

 

Ілюстрація: uainfo.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY