detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
06.03.2020 13:08
StarLightMedia запускає некодований канал ICTV Ukraine
StarLightMedia запускає некодований канал ICTV Ukraine
Група StarLightMedia запускає міжнародний телеканал ICTV Ukraine, який мовитиме на супутнику відкрито, без кодування.

6 березня канал проліцензувався в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Ліцензію отримала юридична особа каналу ICTV – ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія».

Назва каналу – ICTV Ukraine. У його ефірі буде інформаційний контент каналу ICTV та розважальний контент СТБ і Нового каналу. Оскільки це повністю власний контент групи StarLightMedia, то він не має обмежень в авторських правах на поширення у відкритому вигляді на супутнику, пояснила керівна директорка ICTV Анастасія Штейнгауз.

«На прохання президента, щоб інформаційна безпека в країні була підтримана, ми вирішили від групи StarLightMedia створити міжнародний канал ICTV Ukraine. Він буде базуватися на контенті ICTV. Інформаційний контент буде від ICTV, розважальний – від СТБ та Нового каналу. З логотипа буде одразу зрозуміло, що це мовлення з території України», – розповіла очільниця каналу.

Територія поширення каналу з відкритого супутника – Україна та частина країн Європи. «Далі, щоб покривати весь світ, будемо працювати і розширювати мовлення», – додала очільниця каналу.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня.

28 лютого президент Володимир Зеленський із представниками медіагруп домовилися, що до 16 березня кожна з медіагруп запускає некодовану міжнародну версію одного свого каналу. А супутникові платформи Xtra TV та Viasat (належать «Медіа Групі Україна» та «1+1 медіа», відповідно) мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення.

Група «1+1 медіа» вже має некодовану міжнародну версію – канал «1+1 international», а також залишає некодованим канал УНІАН ТБ. Група «Інтер» має міжнародну версію – канал «Інтер+». «Медіа Група Україна» вважає такою некодованою міжнародною версією свій інформаційний канал «Україна 24». Група StarLightMedia оголосила, що готує до запуску до 16 березня некодований супутниковий міжнародний канал.

Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY