detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
06.03.2020 11:10
Теленовини нагнітають паніку довкола коронавірусу і знущаються з панікерів – моніторинг
Теленовини нагнітають паніку довкола коронавірусу і знущаються з панікерів – моніторинг
Тепер журналісти не тільки розповідають про те, що ми всі помремо, а й кепкують із Милованова, який вчить правильно кашляти.

Загроза епідемії коронавірусу в Україні та світі стала головною темою для телевізійних новин, витіснивши політику на другий-третій план на всіх каналах, крім «Інтера». Найбільше про вірус говорили на «UA:Першому» та ICTV. Про це йдеться в підсумках моніторингу теленовин центральних каналів за 24 лютого – 1 березня 2020 року.

Новин із Нових Санжар, де в обсервації залишалися евакуйовані з Китаю, поменшало вдвічі в порівнянні з попереднім тижнем. 17 із 24 матеріалів із Полтавщини показала «Україна», кореспондент якої Олександр Махов перебував на карантині.

У новинах про коронавірус побільшало емоційних оцінок. Зокрема, журналісти кепкують із панікерів, які скуповують медичні маски, та іронічно висвітлюють поради тоді ще міністра економічного розвитку Тимофія Милованова.

Рінат Ахметов на своєму каналі «Україна», як і попереднього тижня, піариться на допомозі евакуйованим. Інші згадані замовники піару в новинах використовують інші приводи. Які – читайте в матеріалі Зої Красовської.

Фото: Трибун

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY